Meteor

Házra dőlt egy fa a Palánkban

Házra dőlt egy fa a Palánkban

2018. augusztus 9., csütörtök
Házra dőlt egy fa a Palánkban

Csütörtök délután, a Palánkban egy méretes faág dőlt egy házra. A szegedi tűzoltók, röviddel az értesítés után a helyszínre érkeztek, és intézkedésüknek köszönhetően nem lett baleset.

A tűzoltók motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével rögzítették a vaskos faágat, hogy az ne okozzon balesetet és komolyabb anyagi kárt sem. Jelenleg az alpinistákra várnak, hogy a faágat leszedjék. Egy olvasónk a hangos reccsenésre figyelt fel, miután a kicsavarodott faág lassan az Oskola utcán álló házra kezdett ereszkedni.

„Az Oskola utcából a Tömörkény gimnázium felé egy átjárón keresztül lehet jutni. Ez a fa, ott az átjáró után áll. Elég hangos volt a reccsenés és szerintem őrült nagy szerencse, hogy a ház megállította a fát, mert ha ez földet ér szinte biztos, hogy eltalál egy arra sétáló embert. Elnézve azt a hatalmas faágat, biztos komoly sérülést okozott volna. ”

- mesélte az olvasónk. Molnár Krisztina, a megyei katasztrófavédelem szóvivője szerint az erős szelek és viharok okozhatták a faág letörését. Bár az elmúlt pár napban ilyen vihar nem volt Szegeden, de a viharkárok a fáknál később is jelentkezhetnek.

„A leszakadó faágak életveszélyesek is lehetnek. Ezért fontos is, hogy ha a lakosok ilyet látnak jelezzék a 112-es segélyhívón a katasztrófavédelem felé. Hetente több ilyen beavatkozást is végzünk.”

– mondta Molnár Krisztina. A fák állapotának vizsgálata a közterület fenntartókhoz tartozik- ezzel kapcsolatban kérdéseinket elküldtük nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.