Hírzóna

Franciák akartak törököt csempészni Röszkénél

Franciák akartak törököt csempészni Röszkénél

2018. augusztus 16., csütörtök
Franciák akartak törököt csempészni Röszkénél

A Csongrád megyei nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy francia nőt és annak férjét, akik egy török állampolgárt akartak gépkocsival az ország területére csempészni.

A gyanúsítottak gyermekeikkel augusztus 15-én 10 óra körül akartak az ország területére lépni Röszkénél. Az ellenőrzés során a magyar rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreivel a gépkocsi első és hátsó üléssora között egy határsértőt találtak megbújva. A férfi török állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. Őt a feltételezett elkövetők Magyarországra, onnan pedig Nyugat-Európába akarták szállítani. A francia nőt és férjét a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A rendőrök a személyautóban megbújt illegális migránst a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.