Balhé

Főpróba közben loptak a szabadtéri munkatársaitól

Főpróba közben loptak a szabadtéri munkatársaitól

2018. augusztus 13., hétfő
Főpróba közben loptak a szabadtéri munkatársaitól

Pénztárcákat és telefonokat zsebelt be egy tolvaj a Szabadtéri Játékok öltözőjében . A tettes jó eséllyel belsős ember volt – a stáb nem is számított rá, hogy valaki szemet vetne a munkatársai holmijára. Jövőre ezért elzárhatják a rendezvény munkatársai a holmijaikat.

Az Apáca Showfőpróbája közben tárcákat és mobiltelefonokat loptak – írta Papp Janó, a Szegedi Szabadtéri Játékokon öltöztetője a Facebook oldalára. A tolvaj viszonylag nagy értékkel távozhatott. Még péntek hajnalban szerettek volna feljelentést tenni, de szerverhiba miatt akkor nem tudták azt megtenni. Szalai Anna sajtóreferens elmondta, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői később sikeresen feljelentést tettek a rendőrségen. Mivel ez így már rendőrségi ügy, sokat nem mondhattak róla, de azt elárulták, hogy az eset meglepte őket.

„Fel sem merült bennünk, hogy bármi történhet a cuccainkkal. Őrzött, biztonságos területen, ráadásul mind ismerjük egymást, és megbízunk egymásban”

– mondta Szalai Anna. Papp Janó a Facebookra írt posztja alatt egy hozzászólásban még azt is megjegyezni, hogy biztosan belsős ember lopta meg őket, ugyanis csak belépőkártyával lehet a területen közlekedni. Szerencsére még aznap délutánra a holmik egy része, legalábbis az okmányaik előkerültek. Papp Janó rendkívül hálás annak az embernek, aki hajlandó volt a Belvárosi híd alatti területre lemenni, mikor meglátta, hogy személyes iratok vannak ott szétdobálva. A személyi igazolványa mellett még a bankkártyája is előkerült az öltöztetőnek. Úgy gondolja, hogy a tettes igazából csak készpénzt keresett, és az irattartóját tévesztette össze egy tárcával, és azért lophatta el. Azért, hogy ilyen a jövőben többet ne fordulhasson elő, úgy tudjuk, jövőre a dolgozóknak lehetőségük lesz arra, hogy elzárják értékeit. Az ügy kapcsán megkerestük a rendőrséget is.A Szegedi Rendőrkapitányságon lopás vétségének gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.