Kultúra

A SZIN-es sztárok este pörögnek fel

A SZIN-es sztárok este pörögnek fel

2018. augusztus 16., csütörtök
A SZIN-es sztárok este pörögnek fel

Az 50 éves Szegedi Ifjúsági napok 10 különböző helyszínen 150 programmal várja a fesztiválozókat idén. A bulik általában délután 4 után kezdődnek, de olyan helyszín is lesz, ahol éjfélkor rajtol a party. A neves magyar fellépők mellett, pedig külföldi hírességekkel is találkozhatunk majd a Partfürdőn.

A Borsodi Nagyszínpad már az első napon, augusztus 22-én megteremti az általános fesztiválhangulatot. Majka & Curtis élő fellépése kezdődik este 8 órától, majd az angol Wilkinson keveréseire lehet bulizni, akit a fesztiválok megkerülhetetlen alakjai, a Punnany Massif követ éjjel 11 óra után. Rajtuk kívül az első nap a kisebb színpadokon többek között fellép Szabó Balázs, a miskolci Paddy and the Rats, és a Hiperkarma. Augusztus 23-án, csütörtökön, az idén 50 éves SZIN egyik fő fellépője Ákos lesz, aki szintén az 50. születésnapját ünnepelte idén, április 6-án. Az este 8 óra után kezdődő koncert az Ákos 50 című fesztiválturné egyik állomása, ahol az énekes legnépszerűbb dalai is felcsendülnek majd. Ákos fellépését az angol Jess Glynne énekesnő műsora követi, aki 2015-ben a Legjobb tánczenei felvétel kategóriában Grammy-díjat nyert. Az a fesztiválozó sem fog unatkozni csütörtökön, akit hidegen hagy Ákos, és Jess Glynne. A Pepsi Nagyszínpadon este 7 órakor a Csík Zenekar, majd éjjel fél 11-kor Honeybeast számaira lehet ugrálni. A rap és az elektronikus zene szerelmesei sem fognak csalódni, ugyanis a Captain Morgan Arénában este 8 órakor a Hősök lép fel, majd őket követi a szókimondó humoráról ismert Bëlga zenekar, éjjel 1 órától pedig Metzker Viktória gondoskodik a talpalávalóról.

Péntekre és szombatra tartogatják az igazán nagy bulikat

Augusztus 24-én a bőség zavara lesz a fesztiválozók legnagyobb problémája. A Borsodi Nagyszínpadon este 18 óra után kezd a Magna Cum Laude, akiket a Halott Pénz, majd a Petshop Boys követ. A Pepsi Nagyszínpadon délután 17 óra 30 perctől egészen éjfélig a magyar popzene meghatározó alakjai szórakoztatják a közönséget. Először a New Level Empire-re, majd a Irie Maffiára 19 órától, a Vad Fruttikra 20 óra 30 perctől, végül pedig a Brains zenéire lehet táncolni éjfélig. A kisebb színpadok felhozatal sem lesz rosszabb pénteken, ugyanis 16 óra után a Jägermeister Stage-en kezd az NB, este pedig a Ganxsta Zolee és a Kartel valamint Péterfy Bori & Love Band zenél. Az éjszakát a Suck My Disco elektronikus zenei formáció zárja, akik egészen hajnal 5 óráig tolják a bulit. Szombaton, a fesztivál zárónapján a Borsodi Nagyszínpadon este 8 óra után muzsikál a Quimby, majd Sean Paul fellépésén csápolhatnak a fesztiválozók. A rendezvény egyéb helyszínein többek között fellép a WellHello, a Lovasi'18, a Magashegyi Underground, a Children of Distance , és végül, de nem utolsó sorban a The Biebers is.

A Szegedi Ifjúsági Napok honlapján az egyéb programok menüpont alatt öt különböző helyszínt is lehet találni, ami alternatív szórakozási lehetőségeket ajánl a fesztiválozóknak. A BP Sing-Along Karaoke standjának már a nevéből is sejthető, hogy mit kínálnak. Amennyiben valaki kellő bátorságot érez magában, megragadhatja a mikrofont, és elénekelheti kedvenc számát. A Telenor pedig összefogva a Levendula Kézműves Fagylaltozóval alkotott egy édességet, aminek a megkóstolásához a Hipernet fagyiskocsit kell levadászni a Partfürdőn.

Fotó: szin.org A Bomba és az Axe közös helyszínén némi testmozgásra lesz lehetőség. Egy kihívást lehet teljesíteni, amivel, ha végzett a fesztiválozó, azonnal kap egy ajándékot, és esélye lesz a napi nyereménycsomag, illetve a fesztivál végeztével az értékes fődíj elnyerésére is. Az említett három helyszínen kívül két italozó helyet is kiemelnek az esemény szervezői az oldalukon. Ezek a Jägermeister színpada és a Royal Vodka bárjai, illetve fröccsözői. A promóciók és a különleges italok mellett különböző játékokon is részt vehetnek majd a fesztiválozók.

Nem csak a SZIN-re, és az egyik fő fellépőre, Ákosra jellemző idén az 50-es szám, hanem a fesztivál több elemére is. A városi közgyűlés 50 millió forinttal támogatja a rendezvényt, így még a város és a fesztivál költségvetésében is megjelenik ez a bűvös szám. Még a nagyszínpad méreteiben is visszaköszön, ugyanis 55 tonnát nyom a fémszerkezet, amiből felépítették.

A 150 zenei program 10 színpadon oszlik el a 4 nap alatt. Több, mint 500 ember dolgozik majd a rendezvény, és összesen majdnem 1400 fellépő fordul majd meg a SZIN-en. A jegy és bérletértékesítések azt mutatják, hogy az idei SZIN megdönti majd a saját rekordjait, ugyanis 30%-al több jegyet adtak el eddig, mint tavaly. A fesztivál idén már igazán nemzetközinek nevezhető, ugyanis 13 országból látogatnak majd el az emberek a szegedi bulikra. A legtávolabbi jegyvásárló a 2861 km.re lévő finnországi Vaasa városából jön. A fellépők különleges kívánságaiból idén a legérdekesebb az volt, hogy egyikük imádkozni szeretne, ezért a szervezők kénytelenek voltak egy mobil kápolnát kialakítani a backstageben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.