Közélet

Világító keresztet avatnak Bakson

Világító keresztet avatnak Bakson

2018. július 26., csütörtök
Világító keresztet avatnak Bakson

Hatméteres világító keresztet avatnak a Csongrád megyei Baks községben. Felállítását a zalalövői Áldott Kereszt Egyesület kezdeményezte, és a terv az Emberi Erőforrások Minisztériuma illetve a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg. A keresztet a tervek szerint Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szenteli fel.

Az Áldott Kereszt Egyesület szándékai szerint az ország több pontján is áll majd hasonló szimbólum, amely nem csupán az ország keresztény gyökereire utal. A civil szervezet így is szeretné tudniillikfelhívni a figyelmet arra, hogy a Kárpát-medence cigányságának legfontosabb zarándokhelye, a Komárom-Esztergom megyében található Csatka kegyhelye jelentős felújításra szorul. A rekonstrukció kezdeményezésének élére az Áldott Kereszt Egyesület állt dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Cigánypasztorációs Bizottságának vezetője illetve dr. Márfi Gyula veszprémi érsek támogatásával. Az egyesület illetve a hívő cigányságbízik abban, hogy a felújítás megvalósulása után Ferenc pápa Magyarországra látogat, és megáldja majd a csatkai kegyhelyet. A világító keresztek fényével neki is utat kívánnak mutatni Magyarország felé, jelezve azt, hogy Magyarország keresztény ország, és az is marad, mert hű a gyökereihez, lakói pedig vallják, hogy a keresztény hit erőt ad mindannyiuknak.

(MTI, fotó: indafoto.hu)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.