Útlevélért akarta megvesztegetni a kormánytisztviselőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kormánytisztviselőt akart megvesztegetni egy férfi márciusban egy szegedi bevásárlóközpontban, hogy arra nem jogosultaknak adjon ki útlevelet. Ma döntenek az ügyében – közölte az ügyészség.

A férfi a beszélgetés során előadta, hogy honosítási okiratok birtokában olyan külföldön élő, de magyar állampolgársággal rendelkező honosított személyeket akar magyar útlevélhez juttatni, akik arra nem jogosultak, a magyar nyelvet nem értik és nem beszélik, őket előadása szerint „néma” személyként kellene kezelni az útlevél személyes igénylése során. A férfi azért, hogy a hivatalos személynek minősülő kormányhivatali ügyintéző úgy állítson ki magyar útlevelet, hogy az igénylők a törvényi feltételeknek nem felelnek meg, neki ezer eurót, azaz mintegy 320 ezer forintot ajánlott, majd az útlevélkérelem befogadása esetére további 2000 eurót ígért. A kormánytisztviselő az ajánlatot
nem fogadta el és a hatóságokhoz fordult.

A hivatali vesztegetés bűntette miatt indult eljárásban a Csongrád Megyei Főügyészség gyorsított eljárásban kezdeményezi a férfi bűnösségének megállapítását és vele szemben büntetés kiszabását. Az ügyben ma dönt a Szegedi Törvényszék.

Előző sztori

Biztosan kihagyja az Európa-bajnokságot Márton Anita

Következő sztori

Halott asszonyhoz hívták a zsarukat Makón

Legutóbbi hasonló cikkek