Krimi

Útlevélért akarta megvesztegetni a kormánytisztviselőt

Útlevélért akarta megvesztegetni a kormánytisztviselőt

2018. július 18., szerda
Útlevélért akarta megvesztegetni a kormánytisztviselőt

Kormánytisztviselőt akart megvesztegetni egy férfi márciusban egy szegedi bevásárlóközpontban, hogy arra nem jogosultaknak adjon ki útlevelet. Ma döntenek az ügyében – közölte az ügyészség.

A férfi a beszélgetés során előadta, hogyhonosítási okiratok birtokában olyan külföldön élő, de magyar állampolgársággal rendelkező honosított személyeket akar magyar útlevélhez juttatni, akik arra nem jogosultak, a magyar nyelvet nem értik és nem beszélik, őket előadása szerint „néma” személyként kellene kezelni az útlevél személyes igénylése során. A férfi azért, hogy a hivatalos személynek minősülő kormányhivatali ügyintéző úgy állítson ki magyar útlevelet, hogy az igénylők a törvényi feltételeknek nem felelnek meg, neki ezer eurót, azaz mintegy 320 ezer forintot ajánlott, majd az útlevélkérelem befogadása esetére további 2000 eurót ígért. A kormánytisztviselő az ajánlatot nem fogadta el és a hatóságokhoz fordult. A hivatali vesztegetés bűntette miatt indult eljárásban a Csongrád Megyei Főügyészség gyorsított eljárásban kezdeményezi a férfi bűnösségének megállapítását és vele szemben büntetés kiszabását. Az ügyben ma dönt a Szegedi Törvényszék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.