Közélet

Teljes népességcseréhez vezetne a migrációs csomag

Teljes népességcseréhez vezetne a migrációs csomag

2018. július 16., hétfő
Teljes népességcseréhez vezetne a migrációs csomag

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint teljes népességcseréhez vezetne az ENSZ globális migrációs csomagja.

Kovács István az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta: a csomag kidolgozói "globális szociális joggá" szeretnék tenni a migrációt, így bárki megkaphatná a menekültstátuszt, aki úgy gondolja, hogy rossz körülmények között él. A dokumentum szövege alapján kijelenthető, úgy tekintenek a migrációra, mintha univerzális gyógyír lenne nyugati civilizáció valamennyi bajára - közölte az elemző. Hozzátette: Afrikában több millió ember vár arra, hogy Európába jöhessen, és ennek az "emberáradatnak" soha nem lesz vége, így az sem lehet megoldás, ha befogadják őket. Ezt a helyzetet úgy lehetne megoldani - vélte az igazgató -, ha Afrikában olyan körülményeket teremtenének, hogy az emberek inkább otthon maradjanak.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.