ARC

Szurkolóként bejárta a fél világot a szegedi trolisofőr

Szurkolóként bejárta a fél világot a szegedi trolisofőr

2018. július 16., hétfő
Szurkolóként bejárta a fél világot a szegedi trolisofőr

Nem lehet kétség afelől, hogy Érdi Zsolt ereiben kék-fehér vér csörgedezik. A 48 esztendős trolisofőr, közel 35 éve jár már Pick Szeged meccsekre, 1993 óta rendszeresen szervez utazásokat a csapat idegenbeli találkozóira, 2008 óta pedig évente többször is ellátogat a római Stadio Olimpicoba, hogy a helyszínen buzdíthassa barátaival kedvenc focicsapatát, az SS Laziot.

– Hány évesen kezdtél el meccsre járni?

– Talán hét éves lehettem, amikor először vitt ki apukám a sportcsarnokba. Akkor még Szegedi Volán néven szerepelt a Pick Szeged. Életem egyik meghatározó élménye volt, azóta nincs olyan hazai meccs, amit kihagynék.

– Mikor kísérted el először idegenbe a csapatot?

– Az első idegenbeli meccsem 1984-ben volt, amikor az IHF Kupában az Alicante-val játszott a SzegediVolán. Sajnos 29-24-re kikaptunk és a visszavágón nem tudta a csapat ledolgozni az öt gólos hátrányt, így búcsúztunk a sorozattól. De 34 év távlatából is jó érzésekkel emlékszek vissza az útra.

– Ezzel egy hosszú korszak vette kezdetét, nem túlzás azt állítani, hogy azóta bejártad a fél világot a Szegedért. Mikor váltak menetrendszerűvé az idegenbeli túrák?

– 1993-ban alapítottuk a Majestic Ultras Szeged csoportot, és azóta folyamatosan szervezek buszos utakat a Pick Szeged idegenbeli meccseire, de rendszeresen járunk az FK 1899 Szeged hazai és idegenbeli összecsapásaira is, valamint amikor időm engedi, akkor az NB III-as SZEOL mérkőzéseire is kiszoktam látogatni.

– Ha már a focinál tartunk, miért pont a Lazio lett a kedvenc csapatod?

– Gyerekkorom óta a Lazionak szurkolok. Az örök szerelem egy gombfoci csapattal indult el, ugyanis a hetvenes években még nem lehetett olasz meccseket nézni a tv-ben, viszont a barátaimmal gombfociban mindig lejátszottuk a hétvégi fordulókat, és valamiért mindig nekem jutott a Lazio, így váltam a római kék-fehérek fanatikusává. Emlékszem gyerekként izgatottan hallgattam a rádiót, amikor bemondták az olasz eredményeket. Akkor arról álmodoztam, hogy egyszer majd élőben láthatom a kedvenc csapatomat.

Érdi Zsolt, a szurkolótársaival igyekszik hétről hétre olaszos futballhangulatot teremteni az FK 1899 Szeged meccsein.

– Azóta ez az álom valóra vált, sőt már rendszeresen jársz Lazio meccsre. Mikor voltál kint először?

– 1994 januárjában a szegedi vízilabda csapat kint játszott Rómában, és a meccset megelőző napon a Stadio Olimpicoban pályára lépett a Lazio. Az volt az első alkalom, amikor élőben láttam a kedvenc csapatomat játszani, és annyira magával ragadó volt a hangulat, hogy ott megfogadtam, hogy ezentúl rendszeresen járok majd az örökvárosba, hogy szurkolhassak a Lazionak. Sajnos volt egy hosszabb szünet, de 2008-tól folyamatosan, évente 4–5 meccsre ki szoktunk menni a barátaimmal, és most már elmondhatom magamról, hogy több mint 40-szer láttam élőben a római kék-fehéreket játszani.

– Szurkolóként bejártad már a fél világot és számtalan mérkőzést láthattál élőben. Melyik volt az eddigi legnagyobb élményed?

– A több száz túrám közül mindegyik megérne külön-külön egy történetet. Az egyik legemlékezetesebb utam 1993-ban volt, amikor Kijev mellett, Brovary-ban játszott a Pick Szeged, és egy kis Polskival mentünk ki két ismerősömmel. Szintén a legszebb emlékeim közé tartozik a két évvel ezelőtti foci eb is. A 18 napos franciaországi kaland volt eddig a leghosszabb utazásom.

– A rengeteg kaland után van még hiányérzeted? Mi az, amit szurkolóként szeretnél még átélni?

– Régi álmom eljutni a Bajnokok ligája Final four-ba Kölnbe a Pick Szegeddel, és a magyar labdarúgó válogatottat is szeretném látni élőben egy világbajnokságon. Remélem, egyikre sem kell már sokat várni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.