Hírzóna

Szakértő: a Jobbik a balliberális oldalon keres magának helyet

Szakértő: a Jobbik a balliberális oldalon keres magának helyet

2018. július 29., vasárnap
Szakértő: a Jobbik a balliberális oldalon keres magának helyet

Deák Dániel politológus, a Figyelő munkatársa szerint a Jobbik végleg szakítani akar nemzeti jobboldali identitásával, és a balliberális oldalon keres magának helyet.

Deák Dániel az M1 aktuális csatornán vasárnap úgy fogalmazott: a Jobbik vezetése nem vonta le az április 8-i országgyűlési választás tanulságait, és tovább folytatja azt a néppártosodásnak nevezett irányvonalat, amelynek köszönhetően folyamatosan csökken a párt támogatottsága. Sneider Tamás, a Jobbik elnöke kedden azt mondta, továbbra is "szociális nemzeti néppártot", akarnak építeni, de valószínűleg sokkal fontosabbak lesznek a szabadságjogok. Deák Dániel szerint az, hogy ilyen "balliberális kampányt" kezd el folytatni, azt mutatja, hogy a Jobbik végleg szakítani akar nemzeti jobboldali identitásával és már a balliberális oldalon keres magának helyet. Ez azonban egy behatárolt, szűk "politikai piac", amelyen már nagyon kevés választó van, így a Jobbik támogatottsága tovább csökken majd - értékelt. Úgy vélekedett: a Jobbik jelenlegi politikusi gárdájával "meglehetősen hiteltelen" egy ilyen irányvonal. Példaként említette, hogy Sneider Tamás skinhead múltja folyamatosan napirenden van. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.