/

Már a háromévesek is wakeboardoznak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyáron az egyik legjobb elfoglaltság víz közelben lenni. Ha nem elég a lubickolás, a naptej és a szikrázó napsütés, akkor ezek mellé aktív kikapcsolódást is választhatunk, ami később akár szenvedéllyé is alakulhat. Ilyen a wakeboard is, amelyet már kisgyerekek is űznek a felnőtteket megszégyenítő módon.

Hegedűsné Kovács Henriett és családja üzemelteti a Sun City-n a wakeboard-pályát, ez Hódmezővásárhely és Szeged között található. Elmondása szerint a szegedi wakeboardosok 80 %-a hozzájuk jár, ugyanis legközelebb Kecskeméten találnak hasonló kikapcsolódási lehetőséget. Heninek három gyermeke van, közülük kettő már komoly versenyeken indul nagy sikerekkel. A hétéves kislányuk már hároméves kora óta wakeboardozik, tehát elmondhatjuk, hogy az egész család ennek a sportnak a szellemében éli mindennapjait.

Ha valaki ki szeretné próbálni ezt a sportágat, akkor először is a tanulópályán kell kezdenie. Ilyenkor a pályán csak egy ember suhan a vízen, és az oktató is csak azzal az egy emberrel foglalkozik, így koncentráltabb a figyelem. Heni elmondása szerint egy ilyen gyakorlópályán negyedóra alatt meg lehet tanulni a víz felszínén maradni. Ahhoz azonban, hogy valaki ebben a sportágban komoly versenyeken induljon, rengeteg gyakorlás és edzés kell, ha azonban ez összejön, akkor 30 km/órás sebességgel lehet szelni a habokat.

– A wakeboard egy életérzés, és képes életformává válni a nyári időszakban. Egy alapelvárás van, ez vonatkozik fiatalokra és idősekre is egyaránt, úszni kell tudni hozzá. A gyerekek nagyon gyorsan tanulnak, és szinte sosem fáradnak el, az idősek pedig képesek megfiatalodni általa – részletezi a pálya tulajdonosa.

A Sun City-n az egyik tavon wakeboardozni, a másikon pedig jet-skizni lehet. Itt is két lehetőség van. Vagy saját jet-skivel lehet használni a tavat, vagy bérelni lehet a járművet. Negyed-, fél- és egyórás bérlésre van lehetőség. Az extrém sportoknak is van természetesen költsége, a wakeboard tanulóórái 4000 Ft-ba kerülnek, és minden felszerelést meg is kapnak hozzá a kliensek.

Előző sztori

Gubik Petra: a Notre Dame-i toronyőr nem csak egy mese

Következő sztori

Ötmilliárdból újulhat meg a Szegedi Törvényszék épülete