Közélet

Kormányzati pénzből újul meg a Liget - GALÉRIA

Kormányzati pénzből újul meg a Liget - GALÉRIA

2018. július 21., szombat
Kormányzati pénzből újul meg a Liget - GALÉRIA

Az újszegedi liget felújításának munkálatai közül a bontásokon már túl vannak. Ezek után már rombolni nem, csak építeni fognak. Így az igazán látványos munkák csak ezután kezdődik el, ugyanis eddig leginkább láthatatlan, de hasznos munkákat végeztek.

A Zöld Város Programnak köszönhetően kezdődött el az Erzsébet liget felújítása, ahol korábban a gördeszkázásra alkalmas pálya is található volt. Az egymilliárdos fejlesztésben a 17 hektáros területen két cég dolgozik. Az Alapközmű Kft., ami az utak építéséért felelős, illetve a Genév Kft., aminek az emberei pedig a magasépítési munkákat végzi el. A gördeszkás pálya felújításán kívül a liget sétányai, kerékpáros útjai, közvilágítása és az egész öntözővíz hálózata is megújul, ami mellett a szökőkutakat és ivóvíz hálózatot is felújítják. Ezeken kívül még a sportpálya is ráncfelvarrást kap, ahogyan a régi kertmozi is, ahol egy szabadtéri színpad épül. Az építések és felújítások mellett a kivitelező cégek még a biztonságra is fordítanak némi figyelmet, ugyanis a sétányokra biztonsági kamerák is kerülnek, hogy bűncselekményeknek és szabálysértéseknek az elejét vegyék. B. Nagy László országgyűlési képviselő, a felújítás kapcsán elmondta, hogy bizonyos részek már elkészültek. Az egyik ilyen a gördeszkások által használható sportpálya, amire új betont húztak, de a pálya elemei még a műhelyben pihennek, ahol felújították őket. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egy olyan uniós forrás volt, amire megyei jogú városok pályázhattak. A politikus véleménye szerint a sportolásra és egyéb szabadidős tevékenységekre alkalmas ligetre már ráfért a felújítás, amiben nagy segítségükre volt a program. Nézze meg Kovács Ferenc fotóit a liget felújításáról!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.