Közélet

Juhász Tünde: a legfontosabb az elégedett ügyfél

Juhász Tünde: a legfontosabb az elégedett ügyfél

2018. július 9., hétfő
Juhász Tünde: a legfontosabb az elégedett ügyfél

Újabb 4 évre kapott megbízást Juhász Tünde a Csongrád Megyei Kormányhivatal élén. A kinevezési ünnepségen, az Országházban Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: ma a magyar állam legjobban működő szerve a középszintű közigazgatás. Az elmúlt négy évről, és a jövőbeni feladatokról kérdeztük a régi-új kormánymegbízottat.

"Az elmúlt négy évet sok változás, és rengeteg munka jellemezte" – jegyezte meg összegzésként Juhász Tünde. "Az okmányirodák kormányablakokká alakultak. Ezzel jelentősen könnyebb lett az ügyintézés, hiszen egy helyre koncentrálódik. A kormányablakokban több mint 1500 féle ügy bonyolítható. Utoljára Sándorfalván nyílt kormányablak, így jelenleg összesen tizenkettő található a megyében" – mondta. A kormánymegbízott az infrastruktúra fejlesztéséről is beszélt. Az elmúlt ciklusban összesen 5 milliárd forintot fordítottak a kormányablakok, valamint a kormányhivatal épületének felújítására, többek között energetikai korszerűsítésekre, illetve a köztisztviselők munkakörülményinek javítására, az ügyfélbarát környezet kialakítására. Ugyanakkor Juhász Tünde nemcsak ezeket a változásokat tartja jelentőseknek, hanem azt is, hogy az elmúlt 4 évben 30 százalékkal emelkedett a köztisztviselők bére.

"Az államot a hivatalok munkatársairól ítélik meg az ügyfelek. Ahhoz pedig, hogy hatékonyan, gyorsan, jól végezzék a feladatukat, nem mindegy, milyen körülmények között dolgoznak, és hogyan érzik magukat"

– hangsúlyozta a kormánymegbízott. Juhász Tünde úgy véli: a következő 4 év egyik legfontosabb feladati közé tartozik, megőrizni az ügyfélszolgáltatás színvonalát, lehetőség szerint tovább egyszerűsíteni annak menetét, hogy még inkább ügyfélbaráttá váljanak a járási hivatalok, és minél több elégedett ügyfél legyen. Csongrád megye különlegesség a kormányablak busz, amely a mobil ügyintézésre ad lehetőséget. Elsősorban azokra a kis településekre érkezik, ahol nincs kormányablak, illetve olyan intézményekben nyújt szolgáltatást, ahol például a mozgásukban akadályozottak élnek. Ugyanakkor számos rendezvényen is találkozhatnak a kormányablak busszal. Legközelebb szombaton Szatymazon, a falunapon. "Ez is az ügyfélbarát szolgáltatást erősíti" – tette hozzá a kormánymegbízott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.