Egészség

Gift of Life – Az 5 hónapos Márk életveszélyes állapotban került Szegedre

Gift of Life – Az 5 hónapos Márk életveszélyes állapotban került Szegedre

2018. július 5., csütörtök
Gift of Life – Az 5 hónapos Márk életveszélyes állapotban került Szegedre

Rus Márk Áron 5 hónapos korában szívfejlődési rendellenességgel jött az anyukájával Szegedre. A Rotary Club Gift Of Life – Ajándékozz életet! program és szegedi orvosok mentették meg az életét

.

Professzor Dr. Katona Márta szerint Márkot már 2-3 hónapos korában meg kellett volna műteni, ám azt Romániában nem tették meg.

„Rezgett a léc Márk műtétjénél. – Jegyezte meg Dr. Katona Márta.

A második műtétet már a kis Márk is jobban bírta, és bár az egy komolyabb műtét volt, mégis veszélytelenebb, mert addigra a baba már megerősödött. A műtétekre azért volt szükség mert Márk szívén három lyuk is volt. A beavatkozás anyagi finanszírozását a Rotary Club állta. A programjuk műtétsorozatai közül ez volt az eddigi legdrágább, ugyanis a két műtét összesen 6 millió forintba került. Hajdú Szabolcs, a Rotary Club új elnöke ehhez még hozzátette, hogy az ilyen drága műtétek finanszírozása mellett még az is cél, hogy minél több életet megmentsenek.

Fotó: Kovács Ferenc

Kovács Péter, az Eu-Fire Kft. cégvezetőjének már az édesapja is támogató volt, de nem csupán a családi hagyományok folytatása miatt tartja fontosnak a jótékonykodást. Három gyermeke mellett már a negyediket várják, és mint édesapa és mint cégvezető úgy véli nincs az a céges siker ami felér egy egészséges baba és egy boldog anyuka látványával. Márk anyukája megjegyezte, hogy mikor idejöttek Szegedre még nem tudták, hogy milyen nagy a baj, de a második műtétnél már nyugodt volt, mert tudta, hogy jó kezekbe helyezte kisfia életét. A kis Márk tegnap haza is utazott anyukájával, ám egy hónap múlva vissza kell jönniük városunkba, hogy az orvosok ellenőrizhessék az egészségi állapotát.

Fotó: Kovács Ferenc

A Gift of Life program legújabb gyógyult kis betegéről szóló sajtótájékoztató végére még egy medve is előkerült, de nem az, amelyik az országban kóborol, csak egy játékmackó, ami biztos a hamar kisfiú kedvencévé válik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.