Sport

Emelkedett a labdarúgó NB I. átlagnézőszáma

Emelkedett a labdarúgó NB I. átlagnézőszáma

2018. július 26., csütörtök
Emelkedett a labdarúgó NB I. átlagnézőszáma

A labdarúgó NB I. átlagnézőszáma 2704-ről 2907-re nőtt az idei szezonban az előzőhöz képest, egyúttal az élvonalbeli találkozók televíziós nézettsége is négy százalékkal, átlagban majdnem 209 ezerre emelkedett - derült ki egy sajtóbeszélgetésen, ahol a hazai futball 2017/18-as szezonjáról, valamint 2017-es üzleti évéről készített 8. Sportgazdasági Nagyító elnevezésű elemzését ismertették.

Muszbek Mihály sportközgazdász az eseményen arról beszélt, hogy a magyar labdarúgás az elmúlt szezonban a korábbi évekhez képest összességében eredménytelenebb volt az utánpótlás-válogatottak és a nemzetközi kupacsapatok szereplése, valamint a felnőtt válogatott FIFA-világranglistán elfoglalt helyezése alapján, illetve csökkent az ország UEFA-koefficiense. Kiemelte: a közelmúltban véget ért oroszországi világbajnokság tanulsága, hogy csak azon országok válogatottjai sikeresek, ahol az utánpótlás-nevelés már korosztályos szinten is eredményt hoz.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.