Gazdaság

Elbontják az algyői gáztárolót

Elbontják az algyői gáztárolót

2018. július 10., kedd
Elbontják az algyői gáztárolót

Csaknem negyven éve meghatározó eleme az algyői látképnek a MOL harmincezer köbméteres, PB-gázt tároló tartálya, amelyet a napokban kezdtek bontani. Építésekor a társaság legnagyobb kereskedelmi célú tárolótartálya volt, ám nyolc éve már nem használják - írja a Délmagyar.

A lap szerint a MOL Logisztika algyői PB-gáz töltő- és tárolótelepén álló, gigantikus méretű tartályt 1977 és 1980 között építették, majd 1984-ben a próbaüzemet követően a Bányaműszaki Felügyelőségtől 25 évre kapott használati engedélyt. Akkoriban ez a 30 ezer köbméteres, PB-gázt tároló tartály volt a MOL legnagyobb ilyen jellegű kereskedelmi célú tárolótartálya. A mellette lévő kazánok, szivattyúk, kompresszorok, hűtők és a teljes kiszolgáló technológia a tartályban –30 Celsius-fokon mélyhűtött, cseppfolyós PB tárolását biztosította. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.