Közélet

Daruval koccant a hajóállomás mikor a Tiszára helyezték – VIDEÓ!

Daruval koccant a hajóállomás mikor a Tiszára helyezték – VIDEÓ!

2018. július 5., csütörtök
Daruval koccant a hajóállomás mikor a Tiszára helyezték – VIDEÓ!

Az újszegedi Partfürdő kikötőjében ma került a vízre egy 20 tonnás, valaha kompként üzemelt úszó építményt, ami a szakemberek szerint nem volt egyszerű feladat. Ezt bizonyítja az is, hogy még egy kis baleset is történt a vízre helyezésekor.

Kipper György, a kikötő üzemeltetője arról számolt be, hogy még mikor a kikötői szemle esedékes volt, a magasabb a vízállásnál, a mostani behelyezéshez képest jóval egyszerűbben, kisebb darukkal ki tudták emelni a kompot a vízből. Mivel maga a partiszemle, illetve a móló karbantartása sokáig elhúzódott, ami idő alatt a Tisza vize lejjebb apadt. Ezért most már csak nagyobb eszközökkel lehetett a mólót az eredeti helyére visszahelyezni. Mikor megpróbálták az egykor kompként használt úszó eszközt a vízre tenni, az enyhén visszabillent a daru felé, aminek az üvegét a hajóállomás be is törte. Így ebből is látható, hogy egy ilyen művelet nem pusztán időigényes, de még nehéz feladat is. Az eszközöket egyébként György mind saját zsebből fizeti ki, azaz a város semmit sem segít neki, sem anyagilag, sem eszközileg abban, hogy a kompot elhelyezzék. György egyébként afelől biztosította a szegedieket, hogy a kikötő szolgáltatásaiból vissza nem vesz, de hogy azok bővülnek-e, még egyelőre kérdéses. A Tiszai szörfözés szervezése viszont még mindig csak folyamatban van, ugyanis létrejöttéhez jogszabály módosításra van szükség. A tervek mellett a jelenleg is futó programokból György kiemelte a kishajós képzést, aminek keretein belül a héten kedden többen is sikeres vizsgát tettek. Az ő gyakorlati képzésük jövőhét csütörtökön kezdődik.

A vízre emelést, valamint az említett balesetet videón is mutatjuk.

https://youtu.be/NZXKhNXs0qQ  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.