Politika

B. Nagy László: Menekülnek a vállalkozók Botka László városából

B. Nagy László: Menekülnek a vállalkozók Botka László városából

2018. július 12., csütörtök
B. Nagy László: Menekülnek a vállalkozók Botka László városából

A Szeviép csődje óta képtelen kitörni az ördögi körből Szegeden a szocialista városvezetés, a Fidesz más politikát valósítana meg – mondta a Magyar Hírlapnak B. Nagy László

„A Botka László vezette szegedi önkormányzat sajátos gyakorlatot honosított meg, önkormányzati tulajdonú ingatlanokat előszeretettel értékeltet fel a tényleges piaci értéküknél magasabbra” – mondta az eset kapcsán B. Nagy László, Szeged fideszes parlamenti képviselője.

Ennek B. Nagy szerint az az oka, hogy az önkormányzat a hitelképességét próbálja meg úgy javítani, hogy a város tulajdonát képező vagyonelemeket nem a reális piaci értékén tartja nyilván, hanem értékesebbnek próbálja feltüntetni azokat, miközben a piaci helyzet az ingatlanok értékesítésekor nem túlságosan rózsás.

B. Nagy szerint ha az önkormányzati ingatlanokat korrekt feltételekkel, nyílt versenyeztetési eljárásban értékesítik, a várost elvben nem érheti kár, hiszen akkor a piaci verseny dönt a vételárról.

„A bajok jellemzően abból származnak – folytatta B. Nagy –, hogy a szocialista városvezetés vállalkozásellenes politikát követ, és Szegedről szinte menekülnek a vállalkozók, elsősorban a magas helyi adók miatt. Az egyhektáros ingatlan, amelynek piaci ára a városban nagyjából tízmillió forint, lényegében négy-öt év alatt felemészti az értékét, mivel a telekadó évenként kétmillió forint, s akkor még ott van az építményadó is, ami szintén nagy terhet jelent a vállalkozásoknak.”

A gondokat tovább tetézi, hogy a rendkívül magas helyi adók rontják a vállalkozások versenyképességét is, ebből adódóan az árbevételük is érzékelhetően csökken, ami viszont súlyosan érinti az iparűzésiadó-bevételeket Szegeden – mondta B. Nagy László. Szerinte ebből az ördögi körből a Szeviép csődje óta képtelen a Botka vezette város kitörni. A Fidesz teljesen más politikát valósítana meg Szegeden – jegyezte meg. Kérdésünkre, hogy a jövő évi önkormányzati választáson kit indít a kormánypárt polgármesterjelöltként, B. Nagy László azt felelte, erről egyelőre még nem született döntés, de kora ősszel meg fogják nevezni jelöltjüket.

via

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.