Hírzóna

Augusztustól újra közlekednek a vonatok Vásárhely és Szentes között

Augusztustól újra közlekednek a vonatok Vásárhely és Szentes között

2018. július 10., kedd
Augusztustól újra közlekednek a vonatok Vásárhely és Szentes között

A tram-train aktuális munkálatai gőzerővel zajlanak Vásárhelyen és a városon kívül egyaránt. Népkert és Kopáncs között épül a vasúti pálya, míg az Ady Endre úton és a Bajcsy-Zsilinszky utcában augusztus elején kezdődhet a villamospálya építése - írja a Délmagyar.

A lap szerintaz Ady Endre úti vasúti átjárót a tram-trainhez köthető vágányépítési és egyéb munkák miatt a Népkertnél teljes szélességében lezárták, bár a gyalogosforgalom az egyik oldalon megoldott, a korlátozás július 12-ig tart. A vágányépítésről, az aktuális munkákról a portál megkereste a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (NIF). Válaszukban leírták: a Szeged–Hódmezővásárhely tram-train építése kapcsán Vásárhelyen a munkálatok 2017 áprilisában indultak a közműkiváltásokkal, melyek jelenleg is tartanak, és az ősz végéig elkészülnek. A vállalkozó, a Stram-Train 2017 konzorcium az Ady Endre és a Bajcsy-Zsilinszky utcában a földkábelfektetéssel elkészült. A pálya- és felsővezeték-építési tervek az üzemeltető, a mérnök és a megrendelő jóváhagyására várnak. Vásárhelyen a villamospálya építése a kivitelező cég ütemezése szerint augusztus elején kezdődik az Ady és a Bajcsy-Zsilinszky utcában – áll a NIF Zrt. válaszlevelében. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.