Békéscsabán is fölényes Fidesz-siker született

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Békéscsabán sem kértek az ellenzéki összefogásból a választók vasárnap.

A békési megyeszékhelyen az önkormányzati képviselői mandátumért ketten szálltak ringbe: Körömi János (független) és Paláncz György (Fidesz-KDNP). A független jelölt mögé felsorakozott a komplett ellenzék, de ez is kevésnek bizonyult. Ebben a körzetben a Fidesz jelöltje 2014-ben 48,44 százalékot szerzett, míg most 53,77-et. Jól látszik, azzal, hogy az ellenzék elbújt nem az ellenzéki, hanem a kormánypárti voksok aránya nőtt.

Az is jól kirajzolódik az adatokból, hogy az alacsony részvételi arány (16,7%) nem a kormánypárti jelöltnek kedvezett. Az öt szavazókör közül háromban magasabb volt a részvétel, míg kettőben alacsonyabb. Az ellenzék jelöltje egy szavazókörben tudott nyerni, egyben pedig döntetlent ért el, de ezek voltak azok a szavazókörök, ahol átlag alatti volt a részvétel. A három átlag fölötti részvétellel bíró szavazókörben a Fidesz jelöltje viszont simán győzött.

Az ellenzéki pártok sorozatos kudarcáról írt elemzésünket itt olvashatja.

Előző sztori

A telefonkártyás csalásokra figyelmeztet a megyei rendőr-főkapitányság

Következő sztori

Kopogtatjuk, nem lékeljük- idén még két hétig tart a dinnyeszezon