Gazdaság

1,7 milliárdból fejlesztik a kerékpáros infrastruktúrát Szegeden

1,7 milliárdból fejlesztik a kerékpáros infrastruktúrát Szegeden

2018. július 11., szerda
1,7 milliárdból fejlesztik a kerékpáros infrastruktúrát Szegeden

Baktónál, Újszegeden, Tarjánban és az Északi városrészben, valamint a belvárosban fejlesztenék a kerékpáros infrastruktúrát európai uniós forrásból. A tervezet szerint a Belvárosi híd környékén 2020 után újulhat meg az ország legforgalmasabb kerékpáros csomópontja - írja a Délmagyar.

A lap szerint támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzat a TOP-os „fenntartható városi közlekedésfejlesztés" című felhívásra, és összességében bruttó 1 milliárd 760 millió forintot terveznek költeni a projektre. A kerékpárosbarát fejlesztések négy városrészt érintenek, ezek közül a baktói és a belvárosi hoz jelentősebb forgalmi változásokat. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a lapnak elmondta elmondta, az Algyői úton lámpás csomópontot építenek ki a jelenlegi gyalogátkelőtől nem messze. Így nem csupán a kerékpáros közlekedés lesz biztonságosabb, hanem kanyarodósávok kialakításával megoldják, hogy a Baktói, a Ladvánszky és a Diadal utcákba is kényelmesen le tudjanak hajtani az autósoka főútról. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.