Világsztárok is felfigyeltek már a szegedi karikaturistára

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Hudi Dániel karikatúráiból szombaton nyílt kiállítás a Szent-Györgyi Albert Agorában. A művész arról is beszélt nekünk, hogy mit figyel meg egy arcon.

Dániel a művészi bizonytalanságot a körülötte élőknek köszönhetően győzi le. A családja, volt rajz tanára, Nagy László, és nem utolsó sorban Süli Róbert, a MOL-Pick Szeged sajtófőnöke is támogatja abban, hogy a rajzolással és alkotással kapcsolatos álmait elérhesse.

Dani néhány rajza inkább portré, mint karikatúra. Fotó: Kovács Ferenc

Témájának nem véletlenül választotta a sportolókat. Magát a sportot és azon belül a kézilabdát is szereti, illetve szegediként természetesen a csapatnak is nagy szurkolója.

Egy-egy karikatúra megrajzolásakor az arcok különlegességeire figyel, de ha hozzá közel álló személyt rajzol, akkor finomabban bánik a ceruzával.

„Ügyelek arra, hogy a karikatúra nálam ne egy gúnyrajz legyen, hanem sokkal inkább egy humoros alkotás”

– hangsúlyozta a karikaturista.

Dani nem szeretné, ha bárki is megsértődne a rajzait látva, ezért is említette meg, hogy képein nem gúnyolódik senkin, illetve azokat csak kellő humorérzékkel tudjuk igazán értékelni.

Bár külföldi sztárok közül már a Torrente filmek főszereplőjét is megrajzolta, akinek rokonai a rajz után még saját magukról is rendeltek tőle karikatúrákat, mégsem emelné ki azokat a rajzokat a többi közül, mert számára a magyar hírességektől is ugyanolyan megtisztelő egy-egy megrendelés.

A MOL-Pick Szeged utánpótlás csapatának néhány fiatal játékosa is ellátogatott a kiállításra. Fotó: Kovács Ferenc

Példának említette Reviczky Gábort, de ahogyan ő is mondta, akár a MOL-Pick Szeged csapatról készített összes portrét megemlíthetné, ha arról van szó, hogy melyik alkotására a legbüszkébb.

Dani fő célja, hogy újságoknak, leginkább sportújságoknál dolgozzon, úgy, hogy közben a rajz iránti szenvedélyének is hódolhasson munkája kapcsán.

„Rengeteget kell gyakorolni, és sose szabad feladni. A legfontosabb viszont az, hogy az ember higgyen önmagában”

– tanácsolja azoknak, akik rajzolással akarnak foglalkozni.

Az Agóra vezetője örült neki, hogy ilyen sokan voltak kíváncsiak a fiatal művész munkáira. Fotó: Kovács Ferenc
Előző sztori

Csákvári vereségével kiesett a Szeged-Grosics az NB II-ből

Következő sztori

A drogszemüveget is kipróbálták a Gedói Általános Iskola diákjai