Közélet

Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák 

Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák 

2018. június 14., csütörtök
Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák 

Befejeződtek csütörtökön az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák, június 18-tól megkezdődnek a szóbelik középszinten - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, június 7-14-e között 94 vizsgatárgyból, 176 vizsgahelyszínen adtak számot tudásukról a diákok. Idén az érettségizők 2 815 tantárgyi bizottság előtt több mint 41 700 vizsgát tettek. Az érettségik következő állomása a középszintű szóbeli vizsgák lesznek, amelyeket június 18-29. között tartanak 1 183 vizsgahelyszínen, 3 197 vizsgabizottság előtt. Ekkor több mint 279 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak az érettségit szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban. A vizsgabizottságok a középszintű szóbelik után hirdetik ki a diákok érettségi eredményeit. A vizsgabizottságok döntéseivel kapcsolatos jogorvoslati lehetőségekről részletes tájékoztatás olvasható az Oktatási Hivatal honlapján - közölték.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.