/

Technikai hibával és polgármester nélkül kezdődött az idei szabadtéri

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megszokottól eltérően idén nem a polgármester, hanem Dr. Solymos László alpolgármester nyitotta meg péntek este a Szegedi Szabadtéri Játékok évadát.

Az alpolgármester megnyitó beszédébe belezavart a technika ördöge. A hangszórókon keresztül hallható hang akadozott, néha elhallgatott. A szervezők még a mikrofonját is kicserélték, ám az a helyzeten nem változtatott.

Amennyit hallani lehetett a beszédjéből, aszerint Solymos László nagyon büszke arra, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok az ország legrégebbi szabadtéri színházi eseménye, valamint, ahogy az az ilyen beszédeknél szokásos, az alpolgármester az összes szabadtérin dolgozónak megköszönte fáradságos munkáját.

Röviden felsorolta, hogy milyen műsorokat láthatunk majd, amiben emlékeztetett minket arra, hogy a nyitódarabot, a Rigolettot utoljára 31 éve játszották színpadon hazánkban.

Természetesen magáról a Dóm térről és a Fogadalmi templomról is szólt pár szót, mik szerint ezek nem pusztán a városunk ékkövei, hanem a játékok elengedhetetlen díszletei is egyben, és jó szórakozást kívánt a közönségnek.

Előző sztori

Iráni migránsokat tartóztattak fel Csongrád megyében

Következő sztori

Hónapok óta nem tartják karban a sportcsarnok öltözőjét