Szórakozás

Tartalmas és biztonságos időtöltés az Erzsébet-tábor

Tartalmas és biztonságos időtöltés az Erzsébet-tábor

2018. június 19., kedd
Tartalmas és biztonságos időtöltés az Erzsébet-tábor

Tartalmas és biztonságos időtöltést nyújtanak a gyerekeknek az Erzsébet-táborok, amelyek idén több mint százezer gyermeket fogadnak - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Novák Katalin azt mondta, az idei nyári szünet tizenegy hetes, a szülőknek pedig nagy fejtörést okoz lefedni, tartalmas programokkal megtölteni ezt az időszakot. Az Erzsébet-táborokban a gyerekek értelmesen és szép helyeken tudják eltölteni az idejüket - tette hozzá.

Idén harmincezer gyerek vesz részt a nyári táborokban, és további hatvanezer a napközis táborokban. Zánkán és Fonyódligeten pedig mintegy háromezer határon túli gyermek nyaralhat - tudatta.

Az államtitkár kitért arra is, hogy 26 milliárd forintos támogatásból 2020-ra felújítják a zánkai és a fonyódligeti tábort. Novák Katalin az M1 aktuális csatorna műsorában arról beszélt, hogy idén először - összesen tíz alkalommal - hétvégén a családok előtt is megnyitják a táborokat, ahol alkalmanként száz-száz család üdülhet ingyenesen. Idén az erdélyi Ivóban is nyílt egy tábor, ahová Magyarországról is mehetnek táborozni a gyerekek - közölte az államtitkár.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.