Közélet

Támad az afrikai sertéspestisjárvány, de a megye még nincs veszélyben

Támad az afrikai sertéspestisjárvány, de a megye még nincs veszélyben

2018. június 19., kedd
Támad az afrikai sertéspestisjárvány, de a megye még nincs veszélyben

A mostaninál több vaddisznót tessék lőni a megye keleti felén is - kérte a tájegységi fővadász az afrikai sertéspestisjárvány állásáról szóló tájékoztatón. A megye még nincs veszélyben - írta a Délmagyar.

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottsága által rendezett fórumon, amelyen a vadászokat és a sertéstenyésztőket tájékoztatták a járvánnyal kapcsolatos tudnivalókról, kiderült, hogy az afrikai sertéspestis vírusa a napon elpusztul, jó néhány fertőtlenítőszer is hatásos ellene, de a földben 100-200 napig, a vízben 70-120 napig elél, egy labor pedig pármai sonkában 399 napig találta életképesnek. Pollákné Faragó Katalin megyei főállatorvos leszögezte: az afrikai sertéspestis emberre nem veszélyes, csak házi sertésre, vaddisznóra, de nincs ellene vakcina. Vérzéssel, magas lázzal járó betegség, szinte száz százalékban elpusztítja a fertőzött állatot, és ha egy területre bekerül, ott is marad. További részletek

ITT

olvashatók.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.