Meglepőek az ételrendelési szokások Szegeden?!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha Szegedről van szó, akkor mindenki azonnal a jó kis halászlére esetleg a piros paprikával készült gulyásra vagy egy jó pörköltre gondol. Bár Szegeden valóban nagy múltja és divatja van a halételeknek, a házhoz szállító cégek elhanyagolható százaléka kínálja csak fel, megrendelői számára a tiszai vagy a tengeri halak valamelyikét sütve vagy főzve. Így az ételrendelési szokások és a tájegység jellegzetes gasztronómiája között meglehetős különbségek fedezhetőek fel.

Szeged egy igazi egyetemi város, így nem csoda, hogy a gyorséttermekben való étkezés és a házhoz rendelés is virág korát éli a megyeszékhelyen. A több 10.000 szegeden tanuló diák és egyetemista előszeretettel rendel házhoz ételt akár hétköznap, akár hétvégén egyaránt. Ilyenkor egyedül, párban vagy akár kisebb-nagyobb társaságban fogyasztják el a még melegében megérkező ínycsiklandozó menüt.

Ezek a kedvenc ételek Szegeden

A statisztikák szerint, Szegeden, a top rendelt ételek listáját a pizzák vezetik. Ezenkívül a gyros, a hamburger és a palacsinta a legkedveltebbek. A különböző pizza fajták közül a szegediek a csípőset szeretik leginkább, de szívesen fogyasztanak olyan különleges ízesítésű pizzákat is mint az ananászos hawaii, a bolognai mártásos, a négysajtos vagy éppen a gyrosos pizza. Azért a hagyományosabb jellegű sonkás-gombás, kukoricás és húsos pizzák is még mindig népszerűek.

A gyros annyira népszerű manapság, hogy sokszor tálban kérik de persze lepényben is rendelhető. A gyros legnépszerűbb öntete még mindig a kapros és tzatziki szósz. Az ínyencek pedig a gyros ízét már pizzán és hamburgerben is élvezhetik. A főételek mellé rendelt desszertek közül, a palacsinta még mindig vezeti a rendelések toplistáját. A legkedveltebb rendelt palacsinta változatok: a mogyorókrémes, a kakaós, a fahéjas, a lekváros és a túrós.

Szegeden ezekből az éttermekből rendelhetünk házhoz szállítással ételt

Ha korgó pocakunkat valami finom étellel szeretnénk megtömni, nincs más dolgunk, mint felkeresni a netpincer.hu weboldalát és kiválasztani a Szegedi éttermek listáját. A listában, az éttermeket névsorban láthatjuk és a nyitva tartások feltüntetése mellett azt is megtudhatjuk, milyen régóta tagjai a rendszernek. A találati lista, a szegedi éttermek címét és a konyhák típusát is azonnal megmutatja. Ez a lista alapján, az is kiderül, hogy mely éttermek kínálnak hamburgereket, pizzákat, halételeket, amerikai ételeket, magyaros ételeket, olasz ételeket, görög ételeket és más, nemzetközi ételeket.

A netpincér kínálatában jelenleg 23 házhoz szállítást is végző étterem várja a rendeléseket a legkülönbözőbb kategóriákban. Egyes éttermek még csak minimális rendelési összeget sem határoznak  meg, mások pedig szállítási díjat nem számolnak fel, így érdemes megtekinteni az elérhető szegedi éttermek listáját. A legújabb éttermeik között megtaláljuk a Vándorbot mexikói éttermet, a The Mayo salátabárt, a Medy`s Gastro Pub szendvicsbárt és a City Pan Fish & Chips nemzetközi étkezdét, ahonnan már a Szegedre, oly jellemző halételeket is házhoz rendelhetjük.

Előző sztori

Nyár közepére kitehetjük a megtelt táblát Szegedre

Következő sztori

Agyonverte lakótársát egy ásotthalmi férfi – videó!