Közélet

Meglepőek az ételrendelési szokások Szegeden?!

Meglepőek az ételrendelési szokások Szegeden?!

2018. június 6., szerda
Meglepőek az ételrendelési szokások Szegeden?!

Ha Szegedről van szó, akkor mindenki azonnal a jó kis halászlére esetleg a piros paprikával készült gulyásra vagy egy jó pörköltre gondol. Bár Szegeden valóban nagy múltja és divatja van a halételeknek, a házhoz szállító cégek elhanyagolható százaléka kínálja csak fel, megrendelői számára a tiszai vagy a tengeri halak valamelyikét sütve vagy főzve. Így az ételrendelési szokások és a tájegység jellegzetes gasztronómiája között meglehetős különbségek fedezhetőek fel.

Szeged egy igazi egyetemi város, így nem csoda, hogy a gyorséttermekben való étkezés és a házhoz rendelés is virág korát éli a megyeszékhelyen. A több 10.000 szegeden tanuló diák és egyetemista előszeretettel rendel házhoz ételt akár hétköznap, akár hétvégén egyaránt. Ilyenkor egyedül, párban vagy akár kisebb-nagyobb társaságban fogyasztják el a még melegében megérkező ínycsiklandozó menüt.

Ezek a kedvenc ételek Szegeden

A statisztikák szerint, Szegeden, a top rendelt ételek listáját a pizzák vezetik. Ezenkívül a gyros, a hamburger és a palacsinta a legkedveltebbek. A különböző pizza fajták közül a szegediek a csípőset szeretik leginkább, de szívesen fogyasztanak olyan különleges ízesítésű pizzákat is mint az ananászos hawaii, a bolognai mártásos, a négysajtos vagy éppen a gyrosos pizza. Azért a hagyományosabb jellegű sonkás-gombás, kukoricás és húsos pizzák is még mindig népszerűek. A gyros annyira népszerű manapság, hogy sokszor tálban kérik de persze lepényben is rendelhető. A gyros legnépszerűbb öntete még mindig a kapros és tzatziki szósz. Az ínyencek pedig a gyros ízét már pizzán és hamburgerben is élvezhetik. A főételek mellé rendelt desszertek közül, a palacsinta még mindig vezeti a rendelések toplistáját. A legkedveltebb rendelt palacsinta változatok: a mogyorókrémes, a kakaós, a fahéjas, a lekváros és a túrós.

Szegeden ezekből az éttermekből rendelhetünk házhoz szállítással ételt

Ha korgó pocakunkat valami finom étellel szeretnénk megtömni, nincs más dolgunk, mint felkeresni a

netpincer.hu

weboldalát és kiválasztani a Szegedi éttermek listáját. A listában, az éttermeket névsorban láthatjuk és a nyitva tartások feltüntetése mellett azt is megtudhatjuk, milyen régóta tagjai a rendszernek. A találati lista, a

szegedi éttermek címét

és a konyhák típusát is azonnal megmutatja. Ez a lista alapján, az is kiderül, hogy mely éttermek kínálnak hamburgereket, pizzákat, halételeket, amerikai ételeket, magyaros ételeket, olasz ételeket, görög ételeket és más, nemzetközi ételeket. A netpincér kínálatában jelenleg 23 házhoz szállítást is végző étterem várja a rendeléseket a legkülönbözőbb kategóriákban. Egyes éttermek még csak minimális rendelési összeget sem határoznak meg, mások pedig szállítási díjat nem számolnak fel, így érdemes megtekinteni az elérhető szegedi éttermek listáját. A legújabb éttermeik között megtaláljuk a Vándorbot mexikói éttermet, a The Mayo salátabárt, a Medy`s Gastro Pub szendvicsbárt és a City Pan Fish & Chips nemzetközi étkezdét, ahonnan már a Szegedre, oly jellemző halételeket is házhoz rendelhetjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.