Közélet

M1: fertőzések terjednek a migránsok között

M1: fertőzések terjednek a migránsok között

2018. június 6., szerda
M1: fertőzések terjednek a migránsok között

A boszniai egészségvédelmi miniszter megerősítette, hogy különböző fertőzések - köztük rühesség és tetű - terjednek a migránsok között - számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója Belgrádból.

A szerda esti Híradóban azt jelentették: egy civil segítő Belgrádban az M1-nek azt mondta: a "helyzet katasztrófával fenyeget". A csatorna tudósítója azt közölte, hogy a horvát-szlovén határon is újabb incidens történt. Egy migráns rúddal támadt rendőrre, és csak úgy sikerült feltartóztatni, hogy a rendőr a fegyverével a földbe lőtt. A csatorna tudósítója elmondta, hogy Belgrádba naponta mintegy száz illegális bevándorló érkezik, és mindannyian Bosznia felé mennek tovább. A hétvégén is 350 újabb illegális bevándorló jutott be Boszniába, ezért a helyi belügyminisztérium nyomozza, hogyan juthattak be országukba ennyien a megerősített határvédelem ellenére.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.