Egyetem

Ismét sikerrel zárult a jogi kar kínai–magyar cserediák-programja

Ismét sikerrel zárult a jogi kar kínai–magyar cserediák-programja

2018. június 18., hétfő
Ismét sikerrel zárult a jogi kar kínai–magyar cserediák-programja

Ismét sikeres félévet zárt az Állam- és Jogtudományi Kar KAPU programja. Az évzáró ünnepségen 16 kínai hallgató vehette át tanúsítványát.

Az ünnepségen az egyetemet Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE oktatási rektorhelyettese képviselte, aki a KAPU program korábbi igazgatójaként köszöntötte a hallgatókat. Az Állam- és Jogtudományi Kart, valamint a cserediák-programot, Dr. habil. Mezei Péter, az ÁJTK nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettese és Dr. Varga Norbert tudományos ügyekért felelős dékánhelyettes, a KAPU program jelenlegi igazgatója képviselte. A Konfuciusz Intézet nevében, Dr. Wang Lei, az Intézet kínai igazgatója, anyanyelvükön üdvözölte a már végzett hallgatókat, elismerve a program eddigi sikerességét. Az évzáró ünnepség formális részét követően a végzett diákokról és oktatókról közös csoportkép készült, ezzel szimbolizálva a két ország közötti szoros együttműködést. A kínai diákok elmesélték, hogy remekül érezték magukat Szegeden, valamint lényegesen gazdagabb szaktudással felvértezve térhetnek haza, ami mögött az oktatók és szervezők kitartó és eredményes munkája húzódik meg.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.