Hírzóna

Folytatódik a változékony, meleg nyári idő

Folytatódik a változékony, meleg nyári idő

2018. június 3., vasárnap
Folytatódik a változékony, meleg nyári idő

A következő napokban is folytatódik a változékony, meleg nyári idő. Többször lehetnek záporok, zivatarok, de a maximumok továbbra is 30 Celsius-fok körül alakulnak az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint - írja az MTI.

Hétfőn a sok napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Hétfőre Budapestre, Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Vas és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a felhőszakadás veszélye miatt. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Napközben 27-31 fokig melegszik a levegő. Kedden a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős, viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között alakul. Szerdán és csütörtökön a sok napsütés mellett elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Csapadékra északkeleten van a legkisebb esély. Szerdán helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik a szél is. A minimum hőmérséklet szerdán 13-20, csütörtökön 12-18 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 24-30, csütörtökön 25-30 fok között alakulnak. Pénteken több órára kisüt a nap. Ekkor is szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok körül valószínű. Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadással, jégesővel kísérve. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban mindkét nap 15-21 fok lehet. Szombaton napközben 27-32, vasárnap 25-30 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.