Közélet

ENSZ-nagykövet lett a magyar szocialista politikus

ENSZ-nagykövet lett a magyar szocialista politikus

2018. június 12., kedd
ENSZ-nagykövet lett a magyar szocialista politikus

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) rendkívüli nagykövetének nevezték ki Ujhelyi Istvánt - közölte az MSZP európai parlamenti képviselőjének sajtóirodája kedden.

A Turisztikai Világszervezet prágai tanácskozásán kapott felkérés szerint a szocialista politikus az európai uniós intézményekkel való kapcsolattartást segíti a jövőben a madridi székhelyű intézmény nevében. Ujhelyi István közölte: a turizmus az európai gazdaság harmadik legerősebb ágazata, az unió GDP-jének több mint tíz százalékát termeli meg, és közel 26 millió munkahelyet biztosít Európában. Mivel a turizmus lesz a jövőben is az egyik vezető gazdasági ágazat, minimális elvárás, hogy az Európai Unióban is a neki megfelelő helyen kezeljék - húzta alá a képviselő. Az UNWTO 1975-ben alakult, világkonferenciáin és szakmai rendezvényein a tagállamok küldöttei szakemberek bevonásával vitatják meg a turizmus fő problémáit és a nemzeti, illetve nemzetközi teendőket.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.