Hírzóna

Drogdílereket ítéltek el Szegeden

Drogdílereket ítéltek el Szegeden

2018. június 19., kedd
Drogdílereket ítéltek el Szegeden

Jogerősen öt év börtönnel, illetve hét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden jogerősen egy kecskeméti nőt és egy férfit, akik marihuánát, speedet és kokaint értékesítettek az alföldi városban.

A táblabíróság jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mint társtetteseket mondta ki bűnösnek a vádlottakat. A nő és a férfi élettársi kapcsolatban élt egy kecskeméti albérletben. A férfi 2015-ben és 2016-ban egy az eljárás során ismeretlenül maradt embertől rendszeresen különböző kábítószereket - marihuánát, speedet és kokaint - szerzett meg, hogy azokat közösen értékesítsék.

A vádlottak a drogokat műanyag tasakokban, digitális mérlegen kimért mennyiségben tárolták az általuk bérelt lakáshoz tartozó garázsban és a hűtőszekrényük fagyasztórészében elrejtve. Vevőik a megrendeléseiket a nő telefonjára adták le, majd a kábítószereket a vádlottak lakhelyén vagy a város különböző pontjain vették át, azokat rendszerint a nő vitte el az előre egyeztetett helyszínre.

A pár által eladott és az értékesítésre megszerzett kábítószer együttes hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának több mint 2,3-szerese volt. A táblabíróság döntésével - a nő két kiskorú gyermekére tekintettel - enyhítette a Kecskeméti Törvényszék által első fokon rá kiszabott hatéves büntetést.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.