Közélet

Diszkriminatív a zajrendelet, de nem várnak csodát a vendéglátósok

Diszkriminatív a zajrendelet, de nem várnak csodát a vendéglátósok

2018. június 6., szerda
Diszkriminatív a zajrendelet, de nem várnak csodát a vendéglátósok

Szabó Bálint, a Likvid Konrtoll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatót tartott a csendrendelet ellen szóló petíciója kapcsán, amit egyelőre egyedül ő írt alá. Továbbra is bizonytalanok a vendéglátósok, nem látják, hogy változás történt volna.

Az esős idő miatt a városházától nem messze található Anyám Tyúkjai étterem teraszán tartotta sajtótájékoztatóját a jogász, amit az ügy kapcsán stílusosnak nevezett, mert meglátása szerint a csendrendelet leginkább a vendéglátósokat hátráltatja.

Fotó: Kovács Ferenc

Beszédében felidézte, hogy a kormányhivatal diszkriminatívnak találta a csendrendeletet, és hogy határozatuk szerint június 29-ig egy ismételt közgyűlésen a rendeletet módosítania kell a város vezetésének. Szabó Bálint ezúttal is elismételte, hogy szerinte Botka László ezzel a rendelettel kárt tesz Szegednek, mert leginkább a vendéglátósokra épülő város vagyunk, és őket lehetetleníti el a rendelet. A jogász úgy látja, hogy a rendelet kapcsán a város csak egy csatát nyert meg, a háborút még nem, mert a következő közgyűlésen megváltoztatva még életbe léphet a rendelet. A város vezetése azonnal reagált is a sajtótájékoztatóra egy közleményben, amit már magán a tájékoztatón kiosztottak. A közleményben az áll, hogy Szabó alaptalanul riogatja a szegedi vállalkozókat a zajrendelet módosítása kapcsán, „amely a közterületi rendezvényekre és a vendéglátóegységek teraszaira vonatkozik, de nem érinti a nyitva tartási idejét, illetve azt, hogy a vendéglátóegységekben meddig tartanak rendezvényt.” Mondandójának lényege pedig ismételten csak annyi volt, hogy azt szeretné, ha a polgármester a csendrendeletet visszavonná, és tényleges kommunikációba kezdene a város lakóival.

Fotó: Kovács Ferenc

A sajtótájékoztató után Szabó Bálint még átsétált a városházára, ahol a petícióját át is nyújtotta a városháza sajtófőnökének.

Nem várnak csodát a vendéglátósok

A Csongrád Megyei Kormányhivatalnak27 rendezvényszervező és vendéglátó tett közérdekű bejelentést a helyi rendelet miatt – derült ki a kormányhivatal keddi közleményéből.

"Úgy tűnik, hogy még mindig tiszteletköröket futunk"

– fogalmazott egy forrásunk, aki azon 27 vendéglátós közé tartozik, akik közérdekű bejelentést tettek. – Nem látszik az, hogy megoldódna ez a probléma. Ezzel a módosítással előrébb nem került senki. Maga a közgyűlés is egy vicc volt, amikor ezt a rendeletet elfogadták – véleményezte. A vendéglátóknak fogalmuk sincs arról, hogy milyen jogi lépéseket tehetnek még ezen kívül. Véleménye szerint ez egy erősen politizálttá tett téma, melyben egyeztetés sem történt a döntéshozók részéről. – Kérdés, hogy ki vállalná, vagy ki tudná magára vállalni ezt a történetet a vendéglátók és rendezvényszervezők közül, hogy megoldja a problémát – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.