Gasztro

Szurkoltunk a vajsör fagyinak, de más lett a befutó

Szurkoltunk a vajsör fagyinak, de más lett a befutó

2018. május 15., kedd
Szurkoltunk a vajsör fagyinak, de más lett a befutó

A Klauzál téren választották ma az ország legszélső szegleteiből érkezett cukrászok az év fagyiját. Több kategóriában lettek nyertesek, íme a végeredmény.

Ma reggel számos cukrász gyűlt össze a Virág cukrászda előtt, hiszen idén is a napfény városában rendezték meg az év fagyija versenyt. Rengeteg helyről érkeztek finomságok. Mint azt a szervezőktől megtudtuk, sokan hűtőládákban hozzák alkotásukat a helyszínre, de itt helyben is volt lehetőségük a versenyzőknek a fagyik végleges fagyasztására.

A szakmai- és közönség zsűri pontozta az:

  • ízt,
  • az állagot
  • és a díszítést is.

Egyébként 4 óra magasságában, az eredményhirdetést követően fellépett Bebe és az Útközband is.

A végeredmény tehát a következőképp alakult:

Az év fagyija 2018-ban Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett. A hölgy egyébként kézműves nívódíjat is kapott.

A zsűri egyébként díjat adott még Pálfi Attila kesudiós fagyijáért datolya lekvárral, illetve a "mentes" kategóriában Hajdú Zoltán narancsos mandula fagyija és Andok Tamás homoktövis fagyija zabkeksszel és virágporral bizonyult nyerőnek. A közönségzsűri kedvence Sztaracsek Ádám gesztenye fagyija lett, a Rádió 88 hallgatóiból pedig néhányan idén is kiválaszthatták az I LOVE SZEGED fagyit, ami ebben az évben Somogyi Renáta gesztenyés finomsága lett vörösboros áfonyával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.