Sport

Pastor: Jövőre is bajnokok szeretnénk lenni

Pastor: Jövőre is bajnokok szeretnénk lenni

2018. május 23., szerda
Pastor: Jövőre is bajnokok szeretnénk lenni

Történelme során harmadszor lett bajnok a MOL-Pick Szeged múlt vasárnap, miután összesítésben 58-57-re felülmúlta a Telekom Veszprém csapatát a K&H liga fináléjában. A bajnoki cím megszerzésében elévülhetetlen érdemei vannak a csapat vezetőedzőjének, Juan Carlos Pastornak, aki számára talán ez az aranyérem a legértékesebb az eddigiek közül.

Juan Carlos Pastor számára különleges ajándék volt csapatától ez a bajnoki cím, ugyanis a spanyol tréner május 18-án ünnepelte 50. születésnapját. A diadalt követően szurkolók is felköszöntették a bajnokcsapat vezetőedzőjét.

- Mit érzett a lefújás pillanatában?

- Leírhatatlan érzés volt, olyan boldog voltam, mint még talán soha. Óriási kő esett le a szívemről, mikor megszólalt a végső dudaszó. Egy régi álmunk vált valóra ezzel a sikerrel.

- Mivel nyerték meg ezt a döntőt, miben volt most jobb a csapat, mint korábban?

- Egységes csapatként léptünk pályára Szegeden és Veszprémben is. Mindenki beleadott apait-anyait, azok a játékosok is, akik a kispadon ültek végig támogatták lelkiekben a pályán lévőket és amikor be kellett állniuk, akkor képesek voltak pluszt hozzátenni a játékunkhoz. Közösen értük el ezt a sikert, minden játékosom emberfeletti teljesítményt nyújtott a fináléban, ennek köszönhető a diadal.

Juan Carlos Pastor széles mosolya a Veszprém Arénában. (Fotó: Faragó Imre, pickhandball)

- Nem érzi úgy, hogy a bajnoki címet követően nagyobb lesz az elvárás a jövőben a csapattal szemben?

- Biztos vagyok benne, hogy ez így lesz, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy minden játékosom jövőre is szeretne bajnok lenni és én is. Tudjuk, hogy ehhez rengeteget kell dolgoznunk. Természetes dolog, hogy a szurkolók ezek után magasabbra helyezik a lécet, ugyanakkor nem szabad túlságosan elszállnunk ettől a sikertől, két lábbal a földön kell maradnunk.

- Hova kerül majd az aranyérme?

- Az én érmem már Spanyolországban van, ugyanis a feleségem hazavitte és elhelyezte a vitrinembe a többi medál közé. Ha pár év múlva rápillantok majd, eszembe fog jutni, hogy mennyi munkát fektettünk abba, hogy ez most ott lógjon a helyén.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.