Politika

Orbán: egy centet sem kellene adni a migránsoknak

Orbán: egy centet sem kellene adni a migránsoknak

2018. május 4., péntek
Orbán: egy centet sem kellene adni a migránsoknak

Orbán Viktor miniszterelnök nem támogat olyan európai uniós költségvetést, amelyben elveszik a pénzt a gazdáktól, a kutatás-fejlesztéstől, valamint a regionális fejlesztésektől, és odaadják azoknak az országoknak, amelyek beengedték a migránsokat.

A kormányfő erről pénteken beszélt a Kossuth rádióban. A következő EU-s költségvetésre vonatkozó tervekről szólva azt mondta: a legfontosabb tanács az, hogy "csigavér", hosszú lesz ugyanis a vita. Kiemelte: a hét évre szóló közös költségvetést egyhangúlag kell megalkotni. És "amíg a magyarok azt nem mondják, hogy mehet, addig nincs költségvetés" - hívta fel a figyelmet. Szerinte a migránsoknak "egyetlen centet" sem kellene adni, azt mindenki oldja meg a saját büdzséjéből. Hozzátette továbbá, hogy a mezőgazdaságra fordított összegek csökkenését sem támogatja.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.