Egyetem

Marokkói egyetemmel kötött megállapodást az SZTE

Marokkói egyetemmel kötött megállapodást az SZTE

2018. május 4., péntek
Marokkói egyetemmel kötött megállapodást az SZTE

Az SZTE Mezőgazdasági Karának kezdeményezésére a Frankofón Egyetemi Központ támogatásával kötött együttműködést a Szegedi Tudományegyetem és a marokkói Mezőgazdasági és Állatorvostudományi Intézet. A megállapodásnak köszönhetően lehetőség nyílik oktatók és hallgatók cseréjére, közös kutatási programok indítására.

Az SZTE és az Institut Agronomique et Vétérinaire Hassan II (Rabat, Marokkó) közötti együttműködési szándéknyilatkozat aláírása egy átfogó, mindkét intézmény számára kedvező együttműködés első lépése. A felek remélik, hogy több szakterületen érdemi szakmai együttműködést, közös kísérleti programokat indíthatnak, aminek külön aktualitást ad a klímaváltozás, valamint az ezzel összefüggő globális élelmezésbiztonsági kérdéskör és a fenntarthatóság témája. A megállapodásnak köszönhetően lehetőség nyílik oktatók és hallgatók cseréjére, közös kutatási programok indítására, mindezeken keresztül bekapcsolódva az euro-mediterrán partnerségbe. Különösen a hallgatók számára fontos a csereprogram lehetősége, hiszen ezen keresztül számtalan új ismerettel gazdagodhatnak és olyan személyes kapcsolatokat építhetnek, amik jövőbeli szakmai karrierjük során is elkíséri őket, ezzel is segítve a Magyarország és Marokkó közötti kétoldalú kapcsolatok építését.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.