Juhos: Jövőre szerencsésebbek leszünk

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Zalakerámia elleni hazai vereséget követően, biztossá vált, hogy idén sem lesz play-off résztvevő a Naturtex SZTE-Szedeák. Juhos Leventével, csapat válogatott centerével értékeltük ki a Mandics-legénység idei szezonját. A 27 esztendős játékos őszintén beszélt a sérüléséről, a válogatottról és a jövőt illető céljairól.

– Két meccs van még hátra az idei szezonból a Szedeák számára, az azonban már korábban eldőlt, hogy a csapat lemarad a rájátszásról. Mennyire vagy elégedett a csapat idei teljesítményével?

– A csapat szempontjából nagyon jól indult a szezon, és a saját teljesítményemmel is elégedett voltam. Amíg teljes kerettel tudtunk készülni addig az első 5-6 hely valamelyikén voltunk, és bárkire veszélyt jelentettünk, de aztán jött egy komoly sérülés hullám, ami megtörte a lendületünket. Először én dőltem ki a sorból, aztán a Sulovics, a végén Csiricsnek is eltört a keze, és Boltics sem tudott már játszani. Ha nem ér minket ennyi sérülés, akkor szerintem simán bekerülhettünk volna a play-offba. Ennek ellenére én pozitívan értékelem a szezont, mert a magyar játékosok megmutatták, hogy tudnak szintet lépni és ebben a komoly bajnokságban is képesek jól kosárlabdázni.

– Kikre gondolsz elsősorban?

– Ha mindenképpen ki kellene emelnem valakit a csapatból, akkor talán Wirth Ádám lenne az. Ádi minden meccsen átlagban 10 pont fölött dobott, ráadásul Kaposváron 35 pontot szerzett, ami szenzációs teljesítmény. De mivel egy ilyen nehézségekkel teli idényben a középházba tudtunk kerülni, ezért dicséretet érdemel minden játékos.

A decemberi All-Star Gála előtti edzésen szenvedett bokasérülést Juhos Levente, akit nem sokkal azután meg is műtöttek, végül pedig március 21-én, a Kaposvár elleni bajnokin tért vissza a pályára. (Fotó: Kovács Ferenc)

– Egy komoly sérülést követően képes voltál jó teljesítménnyel visszatérni, azonban múlt héten ismét kiújult a bokafájdalmad. Mennyire viselt meg lelkileg, hogy ideje korán véget ért számodra a szezon?

– Amikor márciusban visszatértem, akkor nem volt semmi gond a bokámmal és a játékom is jobb volt, mint amire számítottam. Akkor kezdődtek a bajok, amikor már hetente két meccset kellett játszani, és a sorozat terhelés hatására, újból elkezdett fájni a műtött bokám. Ebből kifolyólag sok edzést kihagytam az utóbbi időben, és a végén, mikor már kikristályosodott, hogy elúszott a play-offba jutási esélyünk, akkor úgy döntöttünk Mandics mesterrel, hogy inkább pihentetem a lábam, nehogy jobban rásérüljek.

– Úgy tartja a mondás, hogy ami nem öl meg az megerősít. Rád ez hatványozottan igaz.

– Valóban, amikor egyre jobban ment a játék, akkor mindig közbe szólt egy kisebb, vagy éppen most egy nagyobb sérülés, de mindegyikből úgy tértem vissza, hogy képes voltam egy szinttel feljebb lépni. Bízok benne, hogy a jövőben is tartani tudom majd ezt a szokásomat.

– Mit vársz jövőre a csapattól?

– Nagyon szépen építkezik a klub, látszódik, hogy egyre erősebbek vagyunk csapatszinten. Rengeteg dolgon múlhat, hogy milyen lesz a következő szezonunk, de elsősorban az a fontos, hogy egyben tartsuk a jelenlegi keretet, illetve kérdés, hogy milyen játékosokat tudunk majd a nyáron igazolni.

Bizakodásra ad okot, hogy a fiatalok ilyen sok játéklehetőséget kaptak idén, hiszen így komoly NB I-es rutinnal felvértezve várhatják a következő idényt. Bízom benne, hogy jövőre végre egy szerencsés szezonunk lehet.

 

Juhos Levente márciusban plusz egy évvel meghosszabbította a szerződését a Szedeákkal. (Fotó: Kovács Ferenc)

– Tavaly megmutathattad magad a nemzeti csapatban, mekkora esélyt látsz rá, hogy ismét magadra húzhatod a címeres mezt?

– Majd meglátjuk, hogy a szövetségi kapitány hogyan dönt. Én bízok benne, hogy bekerülök a válogatottba még egy ilyen negyed szezont követően, is mint amilyen az idei volt. A hátralevő időben azért fogok dolgozni, hogy olyan fizikális állapotba kerüljek, hogyha esetleg meghívót kapok, akkor jó formában állhassak a nemzeti csapat rendelkezésére.

– Ha egy év múlva ilyenkor leülünk beszélgetni, akkor mivel lennél elégedett?

– Ez lesz a negyedik évem Szegeden, de play-offba eddig még nem sikerült bekerülnünk. Tavaly egy ponton múlt, az nagyon fájó emlék, de jövőre én mindenképpen a rájátszást tűzöm ki célnak. De addig még sok víz le fog folyni a Tiszán, viszont én rajtam nem fog múlni semmi, az biztos.

Előző sztori

Nyitás előtt bekukkantottunk Szeged legújabb kiülős kocsmájába – Nyit a Hági udvar

Következő sztori

A Fidesz szerint jogsértés történt a szavazatok összesítésekor