Sport

Juhos: Jövőre szerencsésebbek leszünk

Juhos: Jövőre szerencsésebbek leszünk

2018. május 3., csütörtök
Juhos: Jövőre szerencsésebbek leszünk

A Zalakerámia elleni hazai vereséget követően, biztossá vált, hogy idén sem lesz play-off résztvevő a Naturtex SZTE-Szedeák. Juhos Leventével, csapat válogatott centerével értékeltük ki a Mandics-legénység idei szezonját. A 27 esztendős játékos őszintén beszélt a sérüléséről, a válogatottról és a jövőt illető céljairól.

- Két meccs van még hátra az idei szezonból a Szedeák számára, az azonban már korábban eldőlt, hogy a csapat lemarad a rájátszásról. Mennyire vagy elégedett a csapat idei teljesítményével?

- A csapat szempontjából nagyon jól indult a szezon, és a saját teljesítményemmel is elégedett voltam. Amíg teljes kerettel tudtunk készülni addig az első 5-6 hely valamelyikén voltunk, és bárkire veszélyt jelentettünk, de aztán jött egy komoly sérülés hullám, ami megtörte a lendületünket. Először én dőltem ki a sorból, aztán a Sulovics, a végén Csiricsnek is eltört a keze, és Boltics sem tudott már játszani. Ha nem ér minket ennyi sérülés, akkor szerintem simán bekerülhettünk volna a play-offba. Ennek ellenére én pozitívan értékelem a szezont, mert a magyar játékosok megmutatták, hogy tudnak szintet lépni és ebben a komoly bajnokságban is képesek jól kosárlabdázni.

- Kikre gondolsz elsősorban?

- Ha mindenképpen ki kellene emelnem valakit a csapatból, akkor talán Wirth Ádám lenne az. Ádi minden meccsen átlagban 10 pont fölött dobott, ráadásul Kaposváron 35 pontot szerzett, ami szenzációs teljesítmény. De mivel egy ilyen nehézségekkel teli idényben a középházba tudtunk kerülni, ezért dicséretet érdemel minden játékos.

A decemberi All-Star Gála előtti edzésen szenvedett bokasérülést Juhos Levente, akit nem sokkal azután meg is műtöttek, végül pedig március 21-én, a Kaposvár elleni bajnokin tért vissza a pályára. (Fotó: Kovács Ferenc)

- Egy komoly sérülést követően képes voltál jó teljesítménnyel visszatérni, azonban múlt héten ismét kiújult a bokafájdalmad. Mennyire viselt meg lelkileg, hogy ideje korán véget ért számodra a szezon?

- Amikor márciusban visszatértem, akkor nem volt semmi gond a bokámmal és a játékom is jobb volt, mint amire számítottam. Akkor kezdődtek a bajok, amikor már hetente két meccset kellett játszani, és a sorozat terhelés hatására, újból elkezdett fájni a műtött bokám. Ebből kifolyólag sok edzést kihagytam az utóbbi időben, és a végén, mikor már kikristályosodott, hogy elúszott a play-offba jutási esélyünk, akkor úgy döntöttünk Mandics mesterrel, hogy inkább pihentetem a lábam, nehogy jobban rásérüljek.

- Úgy tartja a mondás, hogy ami nem öl meg az megerősít. Rád ez hatványozottan igaz.

- Valóban, amikor egyre jobban ment a játék, akkor mindig közbe szólt egy kisebb, vagy éppen most egy nagyobb sérülés, de mindegyikből úgy tértem vissza, hogy képes voltam egy szinttel feljebb lépni. Bízok benne, hogy a jövőben is tartani tudom majd ezt a szokásomat.

- Mit vársz jövőre a csapattól?

- Nagyon szépen építkezik a klub, látszódik, hogy egyre erősebbek vagyunk csapatszinten. Rengeteg dolgon múlhat, hogy milyen lesz a következő szezonunk, de elsősorban az a fontos, hogy egyben tartsuk a jelenlegi keretet, illetve kérdés, hogy milyen játékosokat tudunk majd a nyáron igazolni.

Bizakodásra ad okot, hogy a fiatalok ilyen sok játéklehetőséget kaptak idén, hiszen így komoly NB I-es rutinnal felvértezve várhatják a következő idényt. Bízom benne, hogy jövőre végre egy szerencsés szezonunk lehet.

 

Juhos Levente márciusban plusz egy évvel meghosszabbította a szerződését a Szedeákkal. (Fotó: Kovács Ferenc)

- Tavaly megmutathattad magad a nemzeti csapatban, mekkora esélyt látsz rá, hogy ismét magadra húzhatod a címeres mezt?

- Majd meglátjuk, hogy a szövetségi kapitány hogyan dönt. Én bízok benne, hogy bekerülök a válogatottba még egy ilyen negyed szezont követően, is mint amilyen az idei volt. A hátralevő időben azért fogok dolgozni, hogy olyan fizikális állapotba kerüljek, hogyha esetleg meghívót kapok, akkor jó formában állhassak a nemzeti csapat rendelkezésére.

- Ha egy év múlva ilyenkor leülünk beszélgetni, akkor mivel lennél elégedett?

- Ez lesz a negyedik évem Szegeden, de play-offba eddig még nem sikerült bekerülnünk. Tavaly egy ponton múlt, az nagyon fájó emlék, de jövőre én mindenképpen a rájátszást tűzöm ki célnak. De addig még sok víz le fog folyni a Tiszán, viszont én rajtam nem fog múlni semmi, az biztos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.