Szórakozás

Jövő pénteken indul a Szegedi Borfesztivál!

Jövő pénteken indul a Szegedi Borfesztivál!

2018. május 12., szombat
Jövő pénteken indul a Szegedi Borfesztivál!

Belekóstoltunk, hogy milyen lesz az idei Szegedi Borfesztivál. Már a sajtótájékoztatón is az Útközben zenekar számaira kóstolhattunk különféle borokat.

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója elmondta, idén ismét rekordmennyiségű pincészet jelentkezett. Hozzátette még azt is, hogy ezt az információt ár biztosan unjuk, hiszen ezt eddig szinte minden évben elmondhatta.

Idén, azaz a XXIV. Szegedi Borfesztiválon, ami május 18-től 27-ig tart, 163 borászat kínálatából válogathatunk kedvünkre.

Bár a borfesztivál már nem csupán a Széchenyi térre korlátozódik, a Szeged Napja Ünnepségsorozatnak köszönhetően, de helyhiány miatt még így is voltak pincészetek, amiket el kellett utasítaniuk.

Németh István úgy fogalmazott, hogy "A bor és a muzsika kéz a kézben járnak."

Ezt az állítását igazolja az is, hogy a rengeteg borfajta mellett a mostani rendezvénysorozat még a programjainak számaiban is megdöntötte saját rekordját. 250 programmal várják az érdeklődőket, eddigi tapasztalataik alapján már nem csak Szegedről és környékéről, hanem az egész országból, amellett, hogy a jelentkező kiállítók között külföldiek is szép számban találhatóak.

Az Útközben zenekar adta a sajtótájékoztató jó hangulatát, meg persze a finom borok.

A Széchenyi téren ezúttal is három színpadot állítanak fel, ahol Radics Gigi, Pál Dénes, kökény Attila, és a Belmondó zenekar is fellép majd, természetes sok másik neves és nívós előadó mellett. A fellépések minőségét biztosítandó a szervezők ahhoz is ragaszkodnak, hogy a zenészek playback-mentesen játszanak a nagyérdeműnek. Természetesen Magyarország egyik legnagyobb gasztro fesztiváljának a lényegi része maga a bor, hiszen a pincészetek számára ez az év egyik legfontosabb eseménye, ugyanis nálunk tesztelik boraikat, azt figyelve, hogy a szegedi közönség hogyan reagál áruikra. Ám, ahogyan arra fentebb is céloztam, a szórakozás nem ér véget a Széchenyi téren, és a finom ételek és italok fogyasztásával. A Szeged Napja ünnepségsorozat keretein belül a Dóm téren zenél majd nekünk Rúzsa Magdi, és az Ocho Macho is, ahogyan még rengeteg egyéb banda és énekes, akiket egy látványos tűzijáték fog megkoronázni május 26-án. Ebben az évben sem maradunk Hídivásár és Sárkányhajó viadal nélkül, amiken a vásár szintén teltházas lesz 200 kiállítóval, a május 26-ai versenyre pedig 20-30 egyesületet várnak, akik összemérik majd erejüket és tudásukat sárkányhajózásban.

Egy ilyen kaliberű gasztro-fesztiválhoz szinte már egy egész szervezői bizottság dukál.

A sportnál maradva május 20-án még egy félmaratonra is nevezhetünk majd, ami a dóm térről indul, de a családosok számára rövidebb, gyermekkel is teljesíthető távokat is indítanak. A gyerekek idén egyébként különleges figyelmet kapnak majd. Május 26-án és 27-én a partfürdőn gyermeknapi pikniket rendeznek, ahol fél áron forgózhatnak majd kicsik és nagyok. Ezen kívül az sem egy utolsó szempont, hogy a rendezvénysorozatnak idén sem marad el a jótékonykodása. A pincészetek borok ajánlanak fel, amiket árverésre bocsájtanak a színpadokon, a befolyt összegből pedig a koraszülött mentőket támogatják, illetve még szintén ebből a célból a Szeged Első Lions klub is megtalálható lesz a fesztiválon. A szervezők külön kiemelték, hogy borfogyasztás után senkinek sem tanácsolják, hogy autóba üljön, így ennek elkerülése érdekében a Szegedi Közlekedési Társaság ismét olyan akciót kínál, melyben egy este 6 óra után érvényesített jeggyel egész este utazhatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.