Szórakozás

Így kezdődött el a XXIV. Szegedi Borfesztivál - képgaléria

Így kezdődött el a XXIV. Szegedi Borfesztivál - képgaléria

2018. május 18., péntek
Így kezdődött el a XXIV. Szegedi Borfesztivál - képgaléria

Látványos felvonulással és a belvárost betöltő dobok hangjával indult el a XXIV. Szegedi Borfesztivál.

A Dugonics térről induló felvonulás végigment a Kárász utcán, ahol a kereszteződéseknél megállva látványos zászlódobálással szórakoztatták a borfesztiválra látogatókat, majd a Széchényi térre érve csak a Rádió 88 színpadjánál állt meg a borrendek vonulása.

A Borrendeket egy táncos flashmob is követte, amit egy űrhajósnak beöltözött figura vezetett. A hivatalos megnyitót Szeged Város polgármestere Botka László nyitotta meg. Megnyitóbeszédében megjegyezte, hogy úgy gondolja Szeged ilyenkor, május közepén a legszebb, és ezúttal a politikát inkább mellőzte.

Őt követte a megnyitóbeszédekben Vida Péter, a 2011-es év bortermelője, aki egy székely mondást idézett, miszerint ha nagy tömeg előtt beszél és azt akarja hogy lássák húzza ki magát, ha azt akarja, hogy értésék beszéljen tagoltan, ha pedig azt is akarja, hogy szeressék, fejezze be gyorsan. A székely mondást pedig ő megfogadva így is tett.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.