Egyre nagyobb bajban a Szeged-Grosics

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gól nélküli döntetlennel végződött a szerdai Szeged 2011-Grosics Akadémia –  Credobus Mosonmagyaróvár kiesési rangadó, így aztán hiába tart már nyolc meccse a veretlenségi szériája Goran Kopunovic együttesének, továbbra is kieső helyen tanyáznak a kék-feketék.

Igazi hatpontos derbi várt a Szeged-Grosicsra a Mosonmagyaróvár ellen, hiszen mindkét együttest fenyegeti a kiesés réme. Ennek tudatában hatalmas elánnal kezdtek a kék-feketék, és már az első negyed órában könnyen két gólt is szerezhettek volna, ám Szabó Péter lövését Heinrich kivédte, majd Tóth Levente passzát az utolsó pillanatban lefülelték a vendég védők. Az elsősorban a védekezésre koncentráló Mosonmagyaróvár előtt az első játékrész derekán adódott egy komolyabb lehetőség, ám Eszlátyi emelése a kapu fölé szállt. A rendkívül küzdelmes mérkőzésen a második félidőben javarészt a kivárásra játszó MTE térfelén folyt a játék, ugyanakkor a vendég együttes védelme stabil lábakon állt, és alig engedett területet a Szeged-Grosicsnak. A 90. percben eldönthette volna az találkozót a Mosonmagyaróvár, ám Darázs lövése elzúgott a kapufa mellett, így maradt a 0-0 és marad a három pont különbség a két csapat között. Ezzel tovább húzódik a Szeged 2011 – Grosics Akadémia veretlenségi szériája, amely egyben öt meccses nyeretlenségi sorozat is.

Merkantil Bank Liga NB II 33. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Credobus Mosonmagyaróvár 0-0
Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezette: Veizer Roland (Bornemissza Péter, Garai Péter).
Szeged 2011: Alekszics – Achim, Tóth G., Farkas M., Gergényi, Coroian, Nicorec, Szabó P. (Horváth A., 80.), Germán (Dinjar, 73.), Zsivanovics, Tóth L. (Zádori, 62.) Edző: Goran Kopunovics.
Mosonmagyaróvár: Heinrich – Kovács B., Szépe, Szpirulisz, Katona, Zsirai, Vágó, Maly (Kapacina, 61.), Lőrinczy (Bartos, 68.), Eszlátyi, Kulcsár (Darázs, 75.).  Edző: Várhidi Péter.

A bajnokság állása:

Előző sztori

Szijjártó szerint újabb migrációs hullám jöhet

Következő sztori

Két helyen is égett az aljnövényzet Csongrádban