Hazugságvizsgálaton is meg kell felelniük a testépítőknek – lehet ilyen is egy testépítő verseny

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
dig

Sikeresen szerepeltek a szegedi testépítők Pécsen  az INBA Natural 2018 GP-n. A versenyzőket felkészítő személyi edzők által betekintést nyertünk a kulisszák mögé, és megtudtuk, hogy hogyan is zajlik le egy testépítő verseny.

„A Natural szövetség versenyein a 75-80 kilós emberek vannak előtérben és nem a 110-120 kilósak, mint a legtöbb hasonló megmérettetésen. A 120 kiló körüli versenyzők gyakran használnak szteroidokat illetve mindenféle növekedési hormon serkentő szereket, hogy az izmaikat a kívánt szintre fejlesszék. Rengeteg olyan versenyzőről hallottunk már, akik komoly egészségügyi károsodást szenvedtek azért, mert mindenáron kupákat akartak nyerni. A Natural szövetség azzal a céllal jött létre, hogy megpróbálja a testépítő versenyek valódi szépségét prezentálni a közönség felé, éppen ezért kizárólag természetes úton felépített izomzatú emberek indulhatnak a versenyein” – avatott be minket Hajdú Gábor, majd elmondta, hogy a testépítők azért használnak barnítót a versenyeken, mert a színpadon a reflektorok olyan erősen világítanak, hogy anélkül teljesen eltűnnének az ember kontúrjai.

A hatfős döntőkben van lehetőség a szabad pózolásra, ahol a versenyzők kihangsúlyozhatják a legfejlettebb izomcsoportjaikat.
Kötelező hazugságvizsgálat
Az INBA Natural versenyeken rendszerint végeznek hazugságvizsgálatot, hogy kiszűrjék az olyan indulókat, akik meg nem engedett szereket használnak. A körülbelül 40 perces vizsgálatnak az első három helyezettet, valamint a nagyon kimagasló versenyzőket szokták alávetni.

Jól teljesítettek a szegediek

„Ez egyszerre volt országos és nemzetközi megmérettetés is, amelyen 160-170 versenyző indult, 27 különböző kategóriában. Szerencsére sok szegedi testépítő indult el a versenyen, közülük kimagasló eredményt ért el Höhn József, aki megnyerte az 50 fölötti Master kategóriát, valamint Egedi József is dobogóra állhatott – ő bronzérmes lett a 40 feletti kategóriában. A nőknél Juhász Erzsébet hatodik lett, míg Kollár Andrea nem jutott be a döntőbe, ugyanakkor megsüvegelendő teljesítményt produkált, ugyanis 14 hét alatt 10 kiló fölötti súlyfeleslegtől szabadult meg a verseny előtt” – összegezte a verseny eredményeit Szabó Gábor személyi edző, aki szerint bárkiből lehet versenyző, ugyanis volt rá precedens, hogy valaki 105 kilósan jelentkezett nála, ma meg már 72 kilósan indul a Natural megmérettetéseken.

Kollár Andrea a versenyre készülve 14 hét alatt több mint tíz kiló súlyfelesleget adott le.

 

Előző sztori

Húsz perc alatt elkapták az ékszertolvajokat Csanyteleken

Következő sztori

Ricciardo győzött Monacóban

Legutóbbi hasonló cikkek