Közélet

Bővítik a szegedi Rotary-tanösvényt

Bővítik a szegedi Rotary-tanösvényt

2018. május 30., szerda
Bővítik a szegedi Rotary-tanösvényt

Legutóbb szaletlivel bővült a Gergő liget, míg a nyár folyamán keresztet állítanak a Maros szegedi torkolatánál a rotarysták - tudta meg a delmagyar.hu Farkas Andrástól, a tanösvény létrehozójától.

Újszeged ékkövének számít a Rotary-tanösvény, amely a Bertalan hídtól egészen a Tisza és a Maros torkolatáig tart. A sétához, kikapcsolódáshoz és sportoláshoz egyaránt kiváló helyszínt évről évre szépítik és bővítik, hiszen míg a kezdetekben 3 kilométeres szakaszt foglalt magába a Gergő liget, a Lili sétány, a Mancs erdő, a Maszat rét és az Armand pihenő, addigra ma már 7 kilométert járhatunk be az ártérben. Farkas András, a tanösvény létrehozója nemrég egy újabb adomány lehelyezésénél segédkezett a Gergő ligetben, amely a Szent-Györgyi Albert Rotary Club jóvoltából szaletlivel, azaz fedett ülő-étkező hellyel bővült. – Egyre több család és baráti társaság jár ide sütögetni, igény mutatkozott még egy helyre, ahol kényelmesen leülhetnek – magyarázta. A szaletlit egyébként ki is láncolták egy fához, így a Tisza áradásakor sem kell attól tartani, hogy elviszi a víz. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.