Politika

Botka: Megértem az óriási dühöt, amit az emberek az ellenzéki pártokkal szemben éreznek

Botka: Megértem az óriási dühöt, amit az emberek az ellenzéki pártokkal szemben éreznek

2018. május 31., csütörtök
Botka: Megértem az óriási dühöt, amit az emberek az ellenzéki pártokkal szemben éreznek

Közel húsz év után semmilyen tisztséget nem vállal a szocialista pártban Botka László, így nem is indul harcba a megyei elnökségért. A politikussal a szeged.hu hírportál készített interjút, amiből a legfontosabb gondolatokat idézzük.

Az önkormányzati lapnak adott interjúban az elért szegedi fejlesztések mellett Botka kitért az ellenzéki oldalon, így a szocialista pártban kialakult viszonyokra is. Hevesen bírálta az ellenzéki vezetőket, beleértve saját pártját, az MSZP-t is. Botka felelevenítette, hogy már tavaly januárban azt javasolta, hogy csak egységesen, közös indulással lehet a Fideszt legyőzni, "akkor az ellenzéki pártok vezetői önzésből, árulásból, butaságból elutasították. Nekik nem a választóik érdeke, hanem a saját túlélésük volt a fontos". Olyan mondatok is elhangzottak tőle, mint például:

  • "Megértem az óriási dühöt, amit az emberek az ellenzéki pártokkal szemben éreznek. A parlamentben ülő pártok többszörösen leszerepeltek. Legutoljára azzal, hogy nem tudták még az újabb kétharmadot se megakadályozni."
  • "A választások előtt már minden ellenzéki vezető látta, hogy a választást nem lehet megnyerni, de a kétharmadot még meg lehet akadályozni. Ők mégse ezt tették. Ezért a felelősségük óriási, a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig!"
  • "Orbán lényegében egypártrendszert épített, és ehhez aktívan hozzájárultak az ellenzék vezetői, ki ostobaságból, ki érdekből."
  • "Amíg nem értik meg Budapesten, hogy miért nyert a Fidesz zsinórban harmadszor, semmi se fog változni. Amíg nem értik meg, hogy nem a választókat kell szidni a vereség után, hanem meg kell őket érteni, és legfőképp dolgozni kellene értük, minden marad a régiben. Nem elég azt mondani, hogy holnaptól nem Orbán Viktor a miniszterelnök, mert ettől még nem fog veszíteni."

Botka le is vonta a konzekvenciákat, tizennyolc év után semmilyen tisztséget nem kíván betölteni az MSZP-ben, kizárólag Szegedre fog koncentrálni. A teljes interjú

ITT

olvasható.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.