Egészség

A szegedi gyermeksebészetet támogatták a Mosolykommandó bohócdoktorai

A szegedi gyermeksebészetet támogatták a Mosolykommandó bohócdoktorai

2018. május 11., péntek
A szegedi gyermeksebészetet támogatták a Mosolykommandó bohócdoktorai

A gyermeksebészeti osztály részére áprilisban szervezett jótékonysági futóversenyen gyűjtöttek pénzt a Mosolykommandó Alapítvány Bohócdoktorai, amelyből vadonatúj, puha párnákat és paplanokat vásároltak, hogy azok a kórtermekbe kerüljenek. A nagy sikerű akciót hamarosan szeretnék újból megismételni, így támogatva az intézmény többi osztályát is, ahová bohócdoktori viziteket szerveznek.

Az áprilisban, a Dóm térre megszervezett futóversenyre hatalmas volt az érdeklődés a Bohócdoktorok sátránál, ahol színesebbnél színesebb ajándékot készítettek az alapítvány munkatársai a gyerekeknek. Közel 400 lufiállat készült el, amelyekért cserébe a szülők pénzbeli adománnyal támogatták a szervezetet.

Az ebből befolyó pénzből Dr. Vizi András doktor úr kérésére jó minőségű paplanokat és párnákat vásároltunk, mert a régiek már cserére szorultak. – mondta el Pataki-Fődi Brigitta a Mosolykommandó elnöke. – Idei terveink között szerepel, hogy az adó 1%-os felajánlásokból befolyó összegből további osztályokat támogassunk. Gyakorta járunk bohócdoktorainkkal vizitelni a szegedi intézménybe, ezért szívügyünknek tekintjük az osztályok fejlesztését, amellyel közvetett módon ugyan, de szintén a gyerekeken tudunk segíteni. A megvásárolt párnák és paplanok teljes mértékben megfelelnek a kórház elvárásainak, 90 fokon moshatóak, és puhaságuknak köszönhetően a gyerekek pihenését, felépülését tudják könnyíteni.

Az alapítvány egész évben rendszeres látogatója a gyermekkórházaknak, ahol kórteremről-kórteremre járnak bohócdoktoraik, hogy a kis betegeket nevetéssel, és kisebb ajándékokkal vidítsák fel, és adjanak erőt a sokszor kínokat jelentő kezelések között. A külföldön már évtizedek óta bevált, bohócdoktor módszer jelentőségét már egyre több orvos, és intézményvezető elismeri, ezért az alapítvány folyamatosan kapja a megkereséseket az ország minden részéről.

A megvásárolt ágyneműket Csatai Gergő bohócdoktor, és Pataki Gergely, az alapítvány alapítója adta át az osztályos nővéreknek, Szilágyi Ildikónak, és Tamasi Zsuzsannának. Az átadáson nem tudott sajnos jelen lenni Vizi doktor, ugyanis a műtőben volt halaszthatatlan feladata, de utólagosan is megköszönte a Mosolykommandónak a segítséget.

A bohócdoktorok programja a kórházak, intézmények számára ingyenes. A bohócdoktori vizitekkel kapcsolatosan az info@bohocdoktor.hu email címen lehet felvenni a szervezettel a kapcsolatot. Az alapítvány programjairól a www.bohocdoktor.hu oldalon vezet beszámolókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.