Egészség

A szegedi ellenszerek a másnaposság ellen

A szegedi ellenszerek a másnaposság ellen

2018. május 21., hétfő
A szegedi ellenszerek a másnaposság ellen

Hasznos tippek borfesztivál idejére.

Borfesztivál van a városban, hosszú hétvége van és a Pick Szeged is bajnok lett. Ezek mind olyan alkalmak, amikor hajlamosak vagyunk egy kicsivel többet inni.

Ezzel még nem is lenne baj, de ott az a fránya másnap. Utánajártunk, hogy van-e tuti szegedi tipp a gyógyulásra. Dávid 24 éves szegedi egyetemista, neki a víz a legfontosabb és legjobban bevált módszer egy átmulatott éjszaka közben és után. Elmondása szerint néhány pohár ital után nemcsak jól esik némi víz, de másnap sokkal kevesebb a szenvedés. A szakorvosok szerint már az is megoldás, ha minden két ital közt megiszunk valami szénsav- és alkoholmentes folyadékot. Sokan vallják, többek közt a 20 éves Kitti is, hogy valamiéle fájdalomcsillapító, vagy enyhébb esetben C vitamin az, ami könnyebbé teszi a másnap reggelt. Ebben is lehet realitás, azonban érdemes odafigyelni, hogy a fájdalom- és gyulladáscsökkentők közül csak a paracetamolt nem tartalmazót használjuk ilyen célra!

Ezeken kívül sokat segíthet egy bőséges reggeli, rengeteg folyadék, akár víz, vagy akár valamiféle gyümölcslé, multivitamin, sőt talán ami a legtöbbet segíthet, az a pihenés. A kávék, illetve energiaitalok sajnos csak az álmosságot csökkentik, viszont a másnaposság tüneteit nem, így ezek nem feltétlen javasoltak, mint ahogyan a sokak által jó ötletnek tartott „gyógysör” / bármi más alkohol sem, ugyanis a bódulat lehet feledteti a tüneteket, a májunk azonban újabb adag terhelést kap, és a harmadnap még rosszabb lehet. Isteni csodaszer sajnos nem létezik a másnap ellen, viszont ezen tanácsokat betartva sokat enyhíthetünk a tüneteken, pláne, ha mondjuk nem is iszunk annyit...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.