Közélet

A kuvaszoké lesz a főszerep Szegeden!

A kuvaszoké lesz a főszerep Szegeden!

2018. május 3., csütörtök
A kuvaszoké lesz a főszerep Szegeden!

A térség nemében egyedülálló programja, a KEPCon- Közép-európai Pásztorkutyás Konferencia 2018. május 12-13-án várja a téma iránt érdeklődőket a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában.

A rendezvény szakmai konferencia és szabadegyetem is egyben, a szervezők színes programokkal készülnek a látogatók számára. A színvonalas előadások mellett szakmai workshop és látványos bemutatók is lesznek. A világ számos pontjáról - Argentínából, Brazíliából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Törökországból, Csehországból és Romániából - érkeznek ismert és elismert pásztorkutyákkal foglalkozó szakemberek - írja a kormány.hu.

A rendezvény hazai és nemzetközi tudományos fórum, mely a pásztorkutyák eredeti rendeltetése és munkájukból fakadó tulajdonságainak a hagyományokhoz és a modernitáshoz kapcsolódó szakmai, elméleti és gyakorlati témaköreit képviseli. A konferencia szakmai támogatója a Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéke.

 

Pásztorkutya munka közben.

A szervezők nem titkolt célja, hogy a magas színvonalú szakmai előadások és programok a nagyközönség számára is nyitottak és figyelemfelkeltőek legyenek. A két nap alatt több mint 20 előadás foglalkozik majd a pásztorkutyák és nagyragadozók, valamint a pásztorhagyomány értékeivel. A magyar kutyafajták, többek között a kuvasz, a komondor és a sinka külön szekcióban kapnak kiemelt figyelmet. Szó lesz olyan különleges fajtákról is, mint a török akbash és kangal. Az eseményre ellátogatók széleskörű rálátást kapnak a kutya-ember és a kutya-természet viszonyára és kapcsolatára a mai és a régmúlt világban.

A kuvaszok kiemelt figyelmet kapnak!

Kiemelten kezelt kérdés lesz a környezetvédelem és a természet közeliség témaköre is, illetve az állatok iránt érzendő felelősség kialakítása. Az elméleti előadások mellett gyakorlati bemutatók is színesítik a programot. A világhírű FCI küllembíró, Geldi Kyarizov szakmai workshopot fog tartani. A két nap során látványos ragadozó madár vadászati bemutató, többféle kutyás bemutató és harcművészeti bemutatók is lesznek, amelyek célja a magyar hagyományok és értékek bemutatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.