200 tonnányi vasanyagból épül a Szabadtéri

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Szabadtéri Játékok helyszínének építése már egyből a borfesztivál vége után elkezdődött, és két hétig megfeszített munkában folyik. Az építés sajátosságairól kérdeztük a szervezőket.

A Szabadtéri építését már évek óta ugyanaz a cég végzi, így idén már olajozott gépezettként működik a hatalmas színpad és a nézőtér felhúzása.

Szalai Anna sajtóreferenstől úgy tudjuk, hogy a hatalmas színpadhoz és nézőtérhez szükséges anyagok, illetve a felépítésükhöz elengedhetetlen eszközök azonnal a Borfesztivál vége után, éjjel 2-3 óra körül szállították ki a Dóm térre.

Nehéz elhinni, de ebből két hét alatt színpad és nézőtér lesz. Fotó: Kocsis Alíz / SzegedMa

Összesen 25 nyerges kamion szállította a temérdek mennyiségű építési elemet. 200 tonna vasanyag került térre, amiket ha egymás mellé tennénk, 20 kilométer hosszúak lennénk.

Anna ezt szemléletesen úgy írta le, hogy Budapesttől Szentendréig érnének a vasanyagok egymás mellé téve.

Nagyjából 60 ember kemény munkája az, hogy végül 2 hét alatt, az 1000 négyzetméteres színpad és a szintén 1000 négyzetméteres nézőtér és kiszolgáló egységek felépüljenek.

A hőség ellenére is keményen dolgoznak. Fotó: Kocsis Alíz / SzegedMa

Arról egyébként biztosítottak minket, hogy a nézőtér és a színpad is teljesen biztonságos, hiszen egy teljesen rutinos csapat dolgozik az építkezésen, illetve természetesen tűz és balesetvédelmi szempontból is mindig alaposan átnézik.

A forgószínpadot és különleges megvilágítást már megszokhattuk a Szegedi Szabadtéri Játékoktól, de idén is készülnek különlegességekkel, ám azokról sejtelmesen csak annyit árultak el nekünk, hogy maguk a díszletek lesznek igazán érdekesek. Egyedül annyit sikerült megtudnunk tőlük, hogy már a legelső produkcióhoz, a Rigolettohoz is készül egy látványosság, ami nem más, mint óriási bohócsipka.

Az építkezés kapcsán a Szabadtéri sajtóreferense még megemlítette, hogy ezúttal a világítótornyok valamivel magasabbak lesznek. Szaknyelven szólva, egy taktust építenek hozzá még mindkét toronyhoz, amitől azok minden eddiginél magasabbra nyúlnak.

Előző sztori

Holnap dohányzásmentes világnap!

Következő sztori

Jolly cáfol: Nem válok el Suzytól, maradunk együtt a színpadon