Hírzóna

Szemét és elektronikai hulladékgyűjtés a Föld napján

Szemét és elektronikai hulladékgyűjtés a Föld napján

2018. április 17., kedd
Szemét és elektronikai hulladékgyűjtés a Föld napján

A Föld napja alkalmából„Önkéntesen a tiszta környezetünkért”címmel hulladékgyűjtési akciót szervez a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a lakosság bevonásával.

Április 21-én, szombaton 8 órátóla környezettudatos szemléletformálás érdekében Szeged több pontját tisztítják meg a hivatal munkatársai a szabálytalanul lerakott kommunális hulladéktól. Az akcióhoz bárki csatlakozhat a Vadaspark hátsó parkolója mellett, vagy a Csavar sor sétáló övezetén, illetve a Kukorica utca és a Gömöri utca közötti kiserdőnél. A szemétszedési akcióhoz egy regisztráció után tudnak csatlakozni. Regisztrálni április 19-ig, déli 12 óráig azonkentesen2018@gmail.comemail címen lehet név, elérhetőség és a helyszín megadásával.

A program része az is, hogy a feleslegessé vált elektronikai hulladékoktól is megszabadulhatunk.

Ezek gyűjtését a Kormányhivatal április 20 és 23-a között,

munkanapokon reggel 9 órától délután 5 óráig Szegeden, a Rákóczi tér 1. alatt található épület előtti parkolóban tartja.

Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője, azért tartja fontosnak ezt az akciót, mert úgy gondolják, példát kell mutatnak abban, hogy nem csupán betartatják a jogszabályokat, hanem követik is azokat.

Hozzátette, hogy bár nem biztos abban, hogy az akción kívül egyéb időszakokban hová és milyen feltételekkel vihetik szegedi lakosok az elektronikai hulladékaikat, de úgy véli, hogy a szeméttelepeken bármikor leadhatók az ilyen tárgyaink.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.