Kultúra

Sándor lett a múzeumi szóvicc király

Sándor lett a múzeumi szóvicc király

2018. április 23., hétfő
Sándor lett a múzeumi szóvicc király

Nagy Sándor nyerte a Slam Poetry Szeged áprilisi klubját a Móra múzeumban. Zseniális volt a hangulat, repkedtek a szóviccek.

„A többi már csak történelem.” Ez volt a verseny témája, amire elképesztően változatos szövegek érkeztek a nagy estén. A különlegesség azonban abból is adódott, hogy Magyarország egyik legnagyobb múzeumának dísztermében ereszthették szabaddá gondolataikat a slammerek. Nagy Sándor, a verseny győztese ezekkel a szavakkal illette az estét: „epikus hangulat volt”.

Sándor győztes szövegét egy megtörtént eset inspirálta, ugyanis jellemző a slam poetryre, hogy igen szabad stílusban fejezik ki magukat a versenyzők, amely nem feltétlen minden nézőben vált ki pozitív érzéseket.

Köztudott, hogy a slam egy szabad műfaj, épp ezért érinthette rosszul Sándort, amikor a trágárságra hivatkozva mondták le fellépésüket egy katolikus iskolában. Ez inspirálta a mostani nyertest szövegének megírásában, ez viszont úgy látszik az aktuálisan kiválasztott öt nézőnek – a zsűrinek – a legszimpatikusabbnak bizonyult.

Minden versenyen a nézők közül kerül ki az az öt önként jelentkező, akik pontozhatják a szövegeket. A következő klub május végén a Kapcába várható, amely egyben az aktuális évad zárása is lesz, Sándor pedig hozzátette, különleges eseménnyel készülnek. Azután, hogy most Móra múzeumban adták elő szövegeiket a versenyzők, a jövő évadban is remélhetőleg számíthatunk még különös klubokra a Slam Poetry Szeged csapatától – akár a helyszín, akár a tematika tekintetében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.