Írjon nekünk

Sport

Pont mint néhány hete Kielben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Újabb tétre menő párharcot bukott el a MOL Pick Szeged a legnagyobb hazai riválisa, a Telekom Veszprém ellen. A 23-21-re elveszített döntő forgatókönyve kísértetiesen hasonlított a néhány hete a Kiel ellen játszott BL mérkőzésére. Videókkal mutatjuk meg hol lehetett a baj.

Izgalmas végjátékot sejtetett és nem a közelgő vészt, amikor a 40. percben a Telekom Veszprém átvette a vezetést a vasárnapi kupadöntőn a MOL Pick Szeged ellen. Annál is inkább, mert hiába lépett el 2 perccel később már 2 góllal a címvédő, a Szeged pillanatok alatt egyenlített. Pont úgy, mint néhány hete Kielben. Akkor is átvette a vezetést az ellenfél, de a Pick szívósan visszahozta magát a meccsbe. Vasárnap újabb fél perc sem telt el, amikor Bánhidi Bence góljával ismét a szegedieknél volt az előny, az óriás beállós a találata után olyan gólörömöt rendezett, hogy ember nem volt, aki azt mondta volna pillanatok alatt szétesik és kikap a csapata. Légies könnyedséggel szökkent végig a pályán, közben a csapattársakat és a szurkolókat buzdította kézmozdulataival.

Ismét összeomlás

Bár a Veszprém ismét fordított, a Pick megszerezte 18. gólját, majd jött egy végtelennek tűnő gólcsend. Pont mint néhány hete Kielben. Ott is és kupadöntőben is érthetetlenül állt meg a szegediek játéka és kerültek egyre mélyebb és mélyebb gödörbe. Mindez pillanatok alatt történt. A gödör legmélyére akkor került a Szeged, amikor több mint másfél perc kettős emberelőnyben nem sikerült gólt szerezni- Thiagus és Sostaric hibázott- a veszprémiek viszont betaláltak. Ezzel lett újra 2 gólos az előnyük, amit nagyon gyorsan megtoldottak további egyel. A lélektani plusz az ő oldalukon.

Kapus nélkül nincs siker

A fordítás fő letéteményese Mirko Alilovic volt. A horvát kapus egész évben „jegelve” volt Veszprémben, a nagyobb meccseket Mikler Rolandra bízták, most megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Élt is vele. Óriási és olykor behozhatatlan különbség, elsősorban a Bajnokok Ligájában és a Veszprém elleni meccseken, hogy ameddig az erősebb, mondjuk úgy a legjobb 10 európai csapatnál klasszis kapusteljesítmény van 60 percen keresztül, addig szegedi oldalon ez csak egy-egy bravúrban, vagy rövidebb periódusban mutatkozik meg. Pont mint néhány hete Kielben. Akkor Landin, most Alilovic. Utóbbinál apró pozitívum, hogy jövőre Szegedre költözik és remélhetőleg hasonló formában véd majd, mint vasárnap.

Lett volna esély

Ljubomir Vranjes egyik remek és fontos húzása volt, hogy egyszerre tartotta a pályán Lékai Mátét és Petar Nenadicsot. A két irányító virtuóz módon mozgatta a Veszprémet és zavarta össze az ellenfelet. Bár sérülésnek soha ne örüljön senki, de Lékai keze nem bírta a folytatást, kiválása az 53. percben lehetőséget kínált a Szegednek a felzárkózásra. Renato Sulic kiállítása miatt ráadásul emberelőnyben próbálkozhattak a kékek, de hiába. Az ekkor már lelkileg megtört Pastor-csapat nemhogy gólt nem tudott lőni emberelőnyben, hanem még kapott is és 6 perccel a vége előtt kezdhetett örülni a veszprémi tábor, idén is Veszprémbe kerül a kupa.

Bár kapott a Szeged még egy utolsó esélyt, de Mirko Alilovic védései olyannyira elbizonytalanították a csongrádiak támadóit, hogy sorozatban hagyták ki a ziccereket. Pedig a Veszprém a hibáival adott bőven esélyt arra, hogy közelebb lopózzanak és éles legyen a hajrá, de hiába.

Bánhidi Bence a 44. percben szerzett akciógólja után a szegediek 60. percben tudtak ismét akcióból a kapuba találni, 16 percig Sigurmannson két értékesített hetese került a jegyzőkönyvbe- tegyük hozzá, azok között is 11 perc telt el. A hosszas gólcsend megpecsételte a Pick sorsát. Pont mint néhány hete Kielben.

Csak egy esély maradt az aranyra

Maradt három hete a MOL Pick Szeged stábjának, hogy megtalálja a megoldást a visszatérő, kívülről lelki, mentális eredetűnek tűnő problémára. Arra, hogy egy meccsen belül hogyan veszítheti el játékát egy csapat és löki magát mélyebbnél mélyebb gödörbe, elengedve az összes esélyt a sikerre. Kár lenne hitehagyottan legyinteni, mert a csapat képes nyerni kiélezett helyzetben is. Amennyiben a bajnoki döntőben a két szegedi kapus folyamatosan nemzetközi szinten értékelhető százalékkal tud védeni és a játékosok kiélezett szituációban nem a legrosszabb döntést hozzák meg az ellenfél kapuja előtt, van esély az aranyra. Egyéb más esetben marad a veszprémi tábor öröme és kedvelt szezonzáró rigmusa: „Ezüstbánya”!


Fotó: Kovács Anikó (MKSZ)

Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Egyiptom ellen eggyel kevesebben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nem cserél be új játékost a magyar válogatott szakmai stábja a sérült Balogh Zsolt helyet a továbbjutásról döntő meccs előtt.

Tovább olvasom

Sport

Balogh Zsolt könnyek között búcsúzott a válogatottól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Érzékeny veszteség érte a Dániában játszó férfi kézilabda-válogatottat.

Tovább olvasom

Sport

Balogh Zsolt nem lép pályára Egyiptom és Svédország ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A balátlövő kezelése Szegeden zajlik.

Tovább olvasom

Aktuál